Duguláselhárítás Perkáta: 5 ok, amiért megéri a prevenció!

Ahhoz kétség sem férhet, hogy a megelőzés mindig hatékonyabb, mint az utólagos „tűzoltás”. Valamiért mégis sokan úgy vélik, hogy csak akkor foglalkoznak az otthonnal kapcsolatban felmerülő gondokkal, ha azok már tarthatatlanul rányomják bélyegüket a kényelmes ingatlanhasználatra. A dugulásokkal kapcsolatban tipikusan igaz ez. A megelőzésre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Hogyan lehetséges eredményesen elejét venni a dugulásoknak? Melyek a leginkább problémás tevékenységek a témát illetően? A duguláselhárítás Perkáta térségében is elkerülhető. Cikkünkben a prevenció 5 lényeges területét állítjuk célkeresztbe.

1. Félre az ételmaradékokkal!

Mindegy, hogy kézzel mosogatsz, vagy gépi segítséget veszel igénybe ehhez, az edényekben, a tányérokon levő ételmaradékokat mindenképp el kell távolítanod. Sokan úgy vannak vele, hogy semmi gond nem lesz abból, ha az apró maradékok lefolynak a mosogatóvízzel együtt. Sok kicsi azonban sokra megy, így az olajos szennyeződések és az ételmaradékok előbb vagy utóbb dugulásokhoz vezethetnek. A konyhai csap esetében ez okozza a leginkább a problémát. Fontos tehát, hogy a szemetesbe kerüljenek a darabos szennyeződések, és ne a lefolyóban landoljanak.

2. A toalett nem szemetes!

Hasonló a helyzet a toalettel. Mielőtt szemetesként kezdenéd el használni, gondolj arra, mire mennél a szaniter optimális működése nélkül. A használt macskaalom, a női higiéniai termékek, a nedves popsi törlők, vagy éppen az itt leengedett romlott étel komoly akadályt képezhetnek a rendszerben. A toalett eldugulása az ingatlan mindennapi használatára nyomja rá a bélyegét, ezért mindenképpen elkerülendő a probléma. A duguláselhárítás Perkáta ingatlanjaiban is gyakran éppen a WC helytelen használata miatt válik szükségessé.

3. Habzó alapanyagok? Csak mértékkel!

Mosogatószerek, mosószerek, tusfürdők, habfürdők és társaik. E mindennapokban használatos készítmények nagymennyiségű habot képeznek. Főleg akkor van ez így, ha közben túl is öntözöd a termékeket. Az illatos, habos kádfürdő, vagy a hosszas zuhanyozás kétségkívül jót tesz a testnek és a léleknek, de a túlzott mennyiségű hab a rendszernek már kevésbé. Persze ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod az illatos felfrissülésről. Ügyelj arra, hogy hajszálak, szőrszálak, a csapból darabos szennyeződések ne kerüljenek a csövekbe. Hasznos lehet időnként duguláselhárításhoz alkalmas vegyi anyagot önteni a lefolyóba, ezzel az esetlegesen kezdődő dugulásoknak elejét lehet venni.

4. Szifontisztítás

Tudtad, hogy a csapok esetében gyakran a szifon tisztítása is elegendőnek bizonyulhat? Az akár laikusok által is elvégezhető feladatnak hála, egy lépéssel közelebb kerülhetsz az átjárható rendszerhez. Ha a duguláselhárítás Perkáta ingatlanjaiban ilyen módon nem megvalósítható, akkor még mindig elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy szakembert hívsz a feladat elvégzésére.

5. Hatékony duguláselhárítás Perkáta területén

Elsősorban régi építési ingatlanokban fordulhat elő a rendszer természetes úton történő elzsírosodása. Ez ellen nem sokat tehetsz, viszont a mihamarabbi helyreállítás nélkülözhetetlen az otthon komfortos használatához. A megfelelő szakemberek gyorsan átvizsgálják a rendszert, a korszerű eszközökkel pedig felismerik, hol és milyen jellegű probléma okozza a dugulást. Ne feledd, az előzetes odafigyelés jelentősen csökkenti a dugulások kialakulásának kockázatát!