Duguláselhárítás Perkáta: Ne bajlódj tovább a dugulással!

Duguláselhárítás Perkáta: Ne bajlódj tovább a dugulással!

Visszatérő dugulások okoznak gondot otthonodban? Szeretnéd, ha végre megbízhatóan átjárható lenne a rendszer? Mindenki másra esküszik, de abban a legtöbben egyetértenek, hogy a duguláselhárítás Perkáta területén is szakember segítségével oldható meg a leggyorsabban. A tapasztalatok szerint a kisebb dugulásokkal akár magad is elbánhatsz, de ha néhány próbálkozást követően még mindig észleled a kellemetlenségeket, akkor bizony nem várhatsz a szakember felkeresésével.

Dugulások kerti csőrepedés miatt

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy nem pusztán a dugulás megszüntetésének érdekében lehet jó választás a profi csapat. Tudtad, hogy a dugulások akár a kerti csövekkel összefüggésben is kialakulhatnak? Pedig így van. Nem ritka, hogy az ingatlantulajdonosok nincsenek is tisztában azzal, hogy a kertben levő csövek milyen állapotban vannak. Esetükben a nagy gyökérzettel rendelkező növények közeli elhelyezkedése okozhat komoly gondot. Ezek ugyanis bekúszhatnak a rendszerbe, és idővel csőtörést okozhatnak. Ennek biztos jele, ha esőzések alkalmával visszafelé folyik a szennyvíz a lakás szaniterei, elsősorban a toalett felé.

Veszélyben a higiénia

Itt érkeztünk el ahhoz a kritikus ponthoz, amely miatt különös figyelmet érintenek a dugulások. Legyen szó akár a konyha, akár a toalett vagy a fürdőszoba helyiségéről, az eldugult rendszerek magukban hordozzák a fertőzésveszély kockázatát. Nem ritka, hogy a visszafelé folyó szennyvíz akár ki is lép a toalettből, ennél pedig aligha képzelhető el problémásabb dolog. Ilyenkor éppen úgy azonnali szakmai segítségre van szükség, mint a ténylegesen észlelt csőtörés kapcsán.

Zárd el a vizet!

S hogy milyen jelek utalnak arra, ha csőtörés van a lakásban? Ez rendszerint szemmel is jól látható, hiszen a falak bizonyos részei átnedvesednek. Gyakori, hogy a víz szivárgásának sistergő hangját lehet hallani, de a vízszámlán is megmutatkozik, ha valahol elfolyik a víz. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a fogyasztókat elzárjuk, és megnézzük, így is pörög-e a vízóra. Ha igen, akkor szinte biztos a csőtörés. A víz elzárásával megakadályozható, hogy további köbméterek folyjanak el, és ezzel még magasabb költségekre számíthassunk.

Kamerás cső-és csatornavizsgálat: a tuti megoldás!

A profi közreműködés kritikus helyzetben mindig többet ér, mint a házilagos próbálkozások. A szakember által végzett kamerás cső-és csatornavizsgálat hozzájárul ahhoz, hogy minél gyorsabban sikerüljön feltérképezni a rendszert és a csőtörés vagy jobb esetben a dugulás pontos helyét, jellegét megállapítani. Ennek segítségével célirányosan és hatékonyan történhet a duguláselhárítás Perkáta területén és az esetleges további probléma megoldása, ami korántsem elhanyagolható szempont a munkálatok ideje és természetesen az árak tekintetében sem.