Duguláselhárítás Nadap: milyen ingatlanokban fordul elő a leggyakrabban?

Duguláselhárítás Nadap: milyen ingatlanokban fordul elő a leggyakrabban?

Ingatlantulajdonosként mindenki szeretné elkerülni, hogy nagyobb kiadásokkal járó problémák forduljanak elő otthonában. Sokszor azonban éppen az aprónak tűnő dolgok járnak a legnagyobb bosszúsággal. Tipikusan ilyenek a dugulások, melyek a konyhai és a fürdőszobai szanitereket éppen úgy érinthetik, mint a toalettet. Felmerül a kérdés, hogy mitől függ, kinél jelentkezik dugulás, és mely ingatlant kerüli el a probléma.

Dugulások akár az újépítésű ingatlanokban is előfordulhatnak!

A duguláselhárítás Nadap területén is rendszeresen szükségessé válik, s ez rendszerint független attól, hogy régi vagy új építésű ingatlanról van szó. Hogy lehet ez? Az ember azt várná, hogy az új rendszerrel rendelkező otthonokat elkerüli a dugulás. Ez egy ideig így is van. Tény viszont, hogy ha elhanyagoljuk a szanitereket, és nem figyelünk azok helyes használatára, akkor akár néhány hónap alatt makacs dugulás jelentkezhet.

A szakemberek sokszor észlelik, hogy nedves törlőkendők, női higiéniai termékek, vagy akár használt macskaalom is a toalettben landolnak. Ezek a dugulás melegágyának számítanak, és akár azonnal észlelhetőek a kellemetlen problémák. A konyhai és a fürdőszobai csapok esetében több idő alatt alakulnak ki a dugulások. Az ételmaradékok, a habzó alapanyagok túlzott használata, a hajszálak és szőrszálak idővel képeznek akadályt a rendszerben. Alapvető tehát, hogy a kockázati tényezőket kiküszöböljük, ezzel a prevenció érdekében téve.

Régi építésű ingatlanoknál az elzsírosodás a probléma

A régi rendszerek, melyek a használt ingatlanokhoz tartoznak, szintén okozhatnak dugulásokat. Nem véletlen javasolják a szakemberek, hogy használt ház vásárlása után megéri a kamerás cső-és csatornavizsgálat kínálta lehetőséggel élni. A módszernek hála a teljes rendszer feltérképezhető, és az elzsírosodásra, esetleges repedésekre időben fel lehet hívni a figyelmet. A duguláselhárítás Nadap térségében is gyakran válik szükségessé a régi építésű házaknál. Ilyenkor az elzsírosodással és a csőcserével is számolni lehet. Alapvetően elmondható azonban, hogy a dugulások legtöbbször bontás nélkül, gyorsan és hatékonyan felszámolhatóak profik közreműködésével.

A dugulások nem kímélik az új és a régi ingatlanokat sem. Sok múlik viszont azon, hogy miként használjuk a szanitereket, ügyelünk-e a karbantartásra, a rendszer tisztítására és a szifonok kitakarítására.