Duguláselhárítás Nadap: most különösen ügyelj lefolyóidra!

A dugulás mindig a legrosszabbkor jön. Murphy törvénye szerint az ünnepi vacsora elkészültével egyidejűleg a toalett vagy a konyhai mosogató eldugul, innentől pedig lőttek az önfeledt karácsonyozásnak. A csapoknál még csak könnyű a helyzet, hiszen a szifon viszonylag gyorsan kitisztítható. De mi a teendő akkor, ha a toalettből nem megy le a szennyvíz? Ez a legrosszabb rémálmainkban jelenik csak meg a karácsonyi készülődéssel összefüggésben. Pedig éppen az adventi időszak az, amikor egyik főzés követi a másikat, gyakoriak a vendégségek, a mosogatások, és gyakran belekerül a rendszerbe ez-az. Mit lehet tenni a prevencióért? Mire ügyelj fokozottan az adventi hetekben? Hogyan tartsd karban a lefolyókat? Cikkünkben ezt a témakört járjuk most körbe.

Tiszta és átjárható toalett

A kettő nem mindig jár együtt, sőt! Attól, hogy kellemes az illat, tiszta a szaniter, és a burkolatokra is rendszeresen ügyelsz, a mélyben még komoly problémák adódhatnak. Könnyen lehet, hogy a néhány hónappal ezelőtt a WC-be öntözött ételmaradékok mostanra makacs dugulást alakítottak ki, s ennek jelei csak néhány hét múlva látszódnak meg. A szakemberek azt javasolják, hogy ha folyamatosan átjárható lefolyókat szeretnél magadénak tudni, akkor mindenképpen ajánlott a szanitereket azok rendeltetésének megfelelően használni. A toalettet arra, amire való, és nem egyfajta szemetes gyanánt. A duguláselhárítás Nadap ingatlanjaiban is megelőzhető, s ehhez csak némi odafigyelésre van szükség.

A mosogatás sem mindegy!

Senki sem szeret mosogatni, mégis meg kell csinálni. Ugyan a mosogatógépek nagy segítséget jelentenek a háztartásokban, de az edényekről a nagyobb szennyeződéseket mindenképpen kézzel kell eltávolítani. Igen, valóban egyszerűbb leengedni a csapban az ételmaradékokat, de a rendszer sem képes a végtelenségig elviselni ezt. Pláne úgy, ha nagymennyiségű mosogatószert használsz, ami jelentős habképzéssel és így a dugulást erősítő hatással jár együtt. Fontos, hogy minden darabos szennyeződést a szemetesbe dobj, s csak ezt követően induljon a kézi mosogatás. Még mindig ez a leggyorsabb módja annak, hogy a reggelinél vagy a vacsoránál keletkezett néhány szennyes edényt, bögrét újra tisztán láthasd viszont.

Duguláselhárítás Nadap: lefolyótisztítót a rendszerbe!

A duguláselhárítás nem feltétlenül csak a szükség szülte helyzetekben igényel mihamarabbi beavatkozást. Ha a rendszeres takarítás alkalmával némi lefolyótisztítót öntesz a rendszerbe, azzal a zsiradékot eltávolíthatod, és kisebb kockázata lesz annak, hogy a duguláselhárítás Nadap ingatlanjaiban váljon aktuálissá.