Duguláselhárítás Iváncsa: 5 tipp a megelőzésért

Duguláselhárítás Iváncsa: 5 tipp a megelőzésért

Dugulások és eltört csövek? Még hallani is rossz az ilyen problémákról. Tény pedig, hogy tulajdonképpen bármelyik ingatlanban előfordulhatnak makacs dugulások. Nem kivételek ez alól az újépítésű ingatlanok sem, hiszen a helytelen szaniterhasználat gyorsan duguláshoz vezethet. Cikkünkben néhány olyan tippet gyűjtöttünk össze, amelyek hozzájárulhatnak a prevencióhoz és a mindig átjárható lefolyókhoz.

Az odafigyelésen múlik!

Mint az életben oly sok minden, így a dugulások megelőzése is nagyrészt az odafigyelésen múlik. A szaniterekre hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint a maguktól működő, optimálisan funkcionáló eszközökre. Amint azonban gond van velük, felértékelődnek azok. Érdemes tehát meggondolni, hogy használunk-e lefolyó szűrőt, mit engedünk le a csapban, vagy milyen szemetet dobunk a toalettbe.

Nézesd át a rendszert!

Ez elsősorban a használt ingatlanok esetében bizonyul remek választásnak. A régi építésű házaknál nem árt tudni, hogy milyen állapotban van a rendszer. Az elzsírosodás egy természetes folyamat, amelyet azonban célszerű időben elcsípni, amíg még átjárható a rendszer. A helyreállítás után újszerű állapotban levő rendszer szolgálhatja az otthon kényelmét. A kamerás cső-és csatornavizsgálat kifejezetten hasznos e célból, s így a duguláselhárítás Iváncsa területén sem lesz olyan gyakran szükséges.

Szemetest a toalettbe!

A női higiéniai termékek gyakran állnak a toalett dugulásának hátterében. Nem véletlen, hogy a toalett elmaradhatatlan eleme a szemetes. Ha ez ott van, akkor biztosan nem húzzuk le a használt termékeket, és a nedves törlőkendők is jó eséllyel landolnak inkább a szemetesben. A makacs dugulások ellen ezzel tehetsz a legtöbbet.

Habfürdő? Csak amennyit szükséges!

A duguláselhárítás Iváncsa ingatlanjaiban gyakran éppen attól válik aktuálissá, hogy az erősen habzó alapanyagokból rendszeresen többet használunk a kelleténél. Hajlamosak vagyunk a mosóport, a tusfürdőt, a sampont túlöntözni, és a habképződés a rendszerben már alapot képez a dugulásoknak. Ebben fennakadnak a zsíros szennyeződések, a hajszálak, és máris hívhatjuk a szakembert.

Óvatosan a hajmosással!

Mindegy, hogy tusolóban mosol hajat, vagy a kádban, a hajszálak természetes távozása során akár tetemes mennyiségtől is megszabadulhatsz. Lefolyó szűrő hiányában pedig ezek a rendszerben landolnak, megágyazva a dugulásoknak. Ne feledd, a duguláselhárítás Iváncsa területén is elkerülhető, figyelj tehát oda arra, hogy mi kerül a szaniterekbe!