Duguláselhárítás Érd – 5 tipp a prevenció érdekében

Duguláselhárítás Érd – 5 tipp a prevenció érdekében

Dugulások a lakásban, csőtörés a kertben, gyökérbenövés, nedves foltok a falon – nem is szükséges tovább sorolni azokat a helyzeteket, melyek azonnal bosszúságot okoznak az ingatlan tulajdonosok számára. De vajon törvényszerű, hogy ezek gondot jelentsenek a hétköznapokban? Bár a régi és az új építésű ingatlanok egyaránt érintettek lehetnek, de a legtöbbször mégis megelőzhető a dugulás. Lássuk, mit tegyünk prevenciós céllal a fürdőben, a konyhában és a toalettben!

Fókuszban a karbantartás

Ahogyan a lakás többi pontját, úgy a szanitereket is rendszeresen célszerű tisztítani. Nem csak a vízkőoldásra gondolunk, hanem a rendszer tisztítására is. Az ecet-szódabikarbóna társítása remek választás lehet, de hasznosnak bizonyul az is, ha hetente forrásban levő vízzel átöblíted a rendszert. A tapasztalatok szerint ezzel az elzsírosodás folyamata lassítható.

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

A duguláselhárítás Érd térségében profik közreműködésével érhető el. Ha már szükséged volt szakemberek segítségére, akkor láthattad, amint a kamerás cső-és csatornavizsgálat hozzájárul a dugulás pontos helyének meghatározásához. Ez egyébként megelőzés kapcsán is kifejezetten hasznos lehet. Ha feltérképezi a rendszert a szakember, akkor időben fény derülhet az esetleges hibákra, repedésekre, kezdődő dugulásokra.

Szifontisztítás

Még laikusként is könnyedén elvégezhető a szifon tisztítása. A világhálón számos videós segédanyaggal találkozhatsz, de ha kicsit odafigyelsz, akkor saját magad is könnyedén szétszerelheted, majd újra összerakhatod a tisztítást követően a szifont. Egy vödörre és két gumikesztyűre mindenképp szükséged lesz, és némi bűzre is készülj fel.

Rendeltetésszerű használat

Ez az, amivel a legtöbbet tehetsz a prevenció érdekében. A szanitereket mindig rendeltetésüknek megfelelően célszerű használni. Ne húzz le a toalettben használt macskaalmot, nedves törlőkendőt és női higiéniai termékeket. A konyhában az ételmaradékokat és a zsiradékot inkább a kukába tedd, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a túl sok mosópor használat is dugulásokhoz vezethet.

Ha már bekövetkezett a baj…

Amennyiben minden odafigyelésed ellenére is eldugult a lefolyó, akkor nem érdemes túl sokáig próbálkozni a házilagos módszerekkel. Ha egy-két nap után sem átjárható a rendszer, vagy vissza-visszatér a dugulás, akkor a legjobb választás a szakember kihívása. A duguláselhárítás Érd ingatlanjaiban is gyors segítséget kínál, akár hétvégén vagy munkaidőn túl.