Duguláselhárítás Érd – 3+1 tipp a házi duguláselhárításhoz

Eldugult lefolyó nehezíti meg a mindennapokat? A probléma már csak azért is figyelmet érdemel, mert az ingatlan teljes használhatatlanságához vezethet egy makacs dugulás. A toalett esetében a higiénia is komoly kárát láthatja a dolognak, de a konyhai, fürdőszobai szaniterek dugulása szintén rányomja bélyegét az otthon kényelmére. Milyen megoldást érdemes előnyben részesíteni akkor, ha házilagos duguláselhárítás a cél? Lehetséges egyáltalán a házilagos módszerekkel végzett helyreállítás? A duguláselhárítás Érd ingatlanjaiban is elérhető profi segítséggel, de a legtöbben először mindig a házilagos megoldásokkal próbálkoznak. Nézzük, melyek ezek!

1. Pumpa, amivel szívesen dolgozol

A WC pumpa minden lakásban helyet kap. Elsősorban nem a toalettben használjuk, sokkal inkább az egyéb szanitereknél, ahol dugulás jelei észlelhetőek. Ez az az eszköz, amihez elsőként hozzányúlunk, de sok esetben nem bizonyul elegendőnek az. Mindenesetre megéri olyan eszközt tartani otthon, ami igényes megjelenéssel bír, így nem egyfajta mumusa lesz a helyiségeknek a sokszor tisztátalansággal azonosított eszköz.

2. Ecet és szódabikarbóna

A duguláselhárítás Érd területén is gyakran olyan természetes alapanyagokkal oldható meg, mint például az ecet és a szódabikarbóna kettőse. E két anyag egyébként a háztartásban mindig jó szolgálatot tesz, hiszen a takarítás, vízkőoldás területén kitűnő választásnak bizonyulnak. Nincs ez másként akkor sem, ha a dugulások megszüntetése a cél. Vannak olyan helyzetek, amikor vegyi anyagok nélkül is elvégezhető a feladat, elsőként szódabikarbóna, majd ecet lefolyóba öntésével.

3. Mi a helyzet a szifonnal?

Tudtad, hogy a csapok esetében akár a szifon kitisztítása is elegendő lehet? Hasznos, ha erre a lehetőségre is gondolsz, ráadásul a feladat azok részéről is egyszerűen elvégezhető, akik egyébként nem mozognak otthonosan a hasonló területeken. Figyelj arra, mit honnan veszel le, és nem árt, ha egy vödörrel is készülsz a szennyeződések eltávolítására. A gumikesztyű is jól jön a munkálathoz.

+1. Lásd, mekkora a baj!

A duguláselhárítás Érd térségében sokszor nem valósítható meg a házilagos módszerekkel. Ha napokig próbálkozol feleslegesen, és nem látod eredményét a lefolyóba öntözött vegyi anyagoknak, akkor hasznos lehet a profi segítséget választani. Hasonló a helyzet akkor is, ha fennáll a csőtörés kockázata. Ilyenkor a víz elzárása és az azonnali profi közreműködés a cél.