Duguláselhárítás Agárd: előzd meg a bajt a fürdőszobában!

Duguláselhárítás Agárd: előzd meg a bajt a fürdőszobában!

A dugulások az ingatlan korától függetlenül problémát okozhatnak. Aligha képzelhető el annál nagyobb gond a háztartásban, mint amikor nem folyik le a víz a kádból, vagy a csap válik használhatatlanná a dugulások miatt. Mint oly sok minden másban, így a dugulás esetén is kiemelt jelentőséggel bír a prevenció. Ugyan a konyhai szaniter sem elhanyagolható, de érdemes a fókuszt a fürdőszobára helyezni, ahol egyszerre többféle szaniter is helyet kap- ezzel a dugulás kockázatát növelve.

Megelőzés: kezdd az alapoktól!

A fürdőszoba a dugulások melegágya. Itt használjuk a mosógépet, zuhanyozunk, gyakran kezet mosunk, és mindez szennyeződésekkel, zsiradékkal jár. Mindez azonban semmi azokhoz a készítményekhez képest, melyek erősen habzóak. A szakemberek gyakran tapasztalják, hogy a háziasszonyok túl sok mosószert használnak, s ez már alapvetően megágyaz a dugulásoknak. Ehhez jön hozzá a tusfürdő, a sampon és a hasonló készítmények. A hab a lefolyóba jutott zsiradékkal pedig egyre makacsabb dugulás kialakulásához vezet. A legfontosabb tehát az, hogy mindig annyi habzó alapanyagot használj, amennyire tényleg szükséged van.

Azok a fránya hajszálak!

Minden hosszú hajjal büszkélkedő nő tudja, hogy bizony még az alapos fésülködés és hajápolás ellenére is rendszeresen távoznak hajszálak a hajmosáskor. Ezek gyakran önmagukban elegendőnek bizonyulnak ahhoz, hogy elduguljon a kád vagy a zuhanykabin lefolyója. A lefolyószűrő jó megoldás lehet, de érdemes akár a hajmosáskor a kádba került hajszálakat azonnal összegyűjteni, még mielőtt a rendszerben végeznék. Hasonló a helyzet a szőrszálakkal is, így a szőrtelenítést vagy a férfiak borotválkozását is célszerű úgy megszervezni, hogy ezek az anyagok ne a lefolyóban végezzék.

Profi segítséget is kérhetsz!

A duguláselhárítás Agárd területén is szükségessé válhat. Ma már akár hétvégén vagy ünnepnapon is kiérkeznek a megbízható szakemberek, hiszen vannak esetek, amikor az azonnali beavatkozás nélkülözhetetlen. A tapasztalatok szerint a legtöbbször egy félórás művelettel elhárítható a dugulás, de a csőtörést a leginkább bontással lehet megszüntetni.

Sokan vannak, akik kifejezetten azért nem hívnak szakembert, mert a várható magas költségektől tartanak. A duguláselhárítás Agárd területén megfizethető áron elérhető, ráadásul tisztán, szagmentesen kerül átadásra a terület.