Duguláselhárítás a kertben: fókuszban a csatornák problémái

duguláselhárítás a kertben fókuszban a csatornák problémái

A kertre legtöbben a pihenés színtereként gondolunk. Az aktuális helyzetben sokan inkább otthon töltik szabadidejüket, és igyekeznek a legtöbbet kihozni a házat övező környezetből. De gondoltál már arra, hogy a mutatós bokrok, a hasznos gyümölcsfák, vagy az esztétikus örökzöldek akár problémát is okozhatnak?

A dugulások nem csupán az ingatlanon belül fordulhatnak elő, hanem bizony a kerti csatornák is állhatnak a dolog hátterében. A földfelszínen igényesen mutató növények ugyanis hosszú gyökereket eresztenek, melyek tápanyagban gazdag talajt keresnek. Ezt találják meg a csatornákban, s nincs is másra szükségük hozzá, mint egy apró repedésre. Ilyenkor a gyökerek akár szét is feszíthetik a rendszert.

Szennyvíz-visszafolyás a toalettből? Nagy a gond!

Az igazi problémával ekkor találkozhatunk, ugyanis esőzések során gyorsan betódul a talajvíz a csatornába, és a szennyvízzel együtt megindul az egész a lakás felé. A végeredményt talán nem is kell sokáig magyarázni, hiszen a toalettből visszafelé folyó szennyvíz éppen elég ijesztően hangzik. A helyzet azonnali beavatkozást igényel, ellenkező esetben a lakásban komoly higiéniai problémákkal nézhetünk szembe. A profi duguláselhárítás Budapest kertes ingatlanjaiban nagy segítség lehet, hiszen vannak olyan helyzetek, melyeket házilag szinte lehetetlen megoldani.

Háttérben a hibás kivitelezés, a nem megfelelő csatornák

A csatorna dugulások hátterében a rosszul megépített rendszer éppen úgy állhat, mint a hibás tervezés vagy a nem megfelelő átmérőválasztás. Nem csupán a túl kis átmérő jelenthet gondot, hanem a nagy is, hiszen ez utóbbi esetében az alacsony vízhozam nem elegendő ahhoz, hogy átmossa a rendszert.

A duguláselhárítás Budapest területén is áll mindazok rendelkezésére, akik hasonló problémával szembesülnek, és szeretnék mihamarabb elintézni az érintett csatornarész cseréjét. A kamerás cső-és csatornavizsgálat korszerű megoldás annak érdekében, hogy a teljes rendszer feltérképezésre kerülhessen, s mihamarabb rátaláljanak a profik arra a területre, ahol ásni és csatornát cserélni kell. Jobb esetben kültéri burkolat nem áll a dolog útjában, de ha mégis, akkor a felverés és a helyreállítás költségeit muszáj bevállalni az ingatlan szanitereinek gördülékeny használata érdekében.