0-24 órás duguláselhárítás: ne várj a helyreállítással!

A szakembert igénylő problémákra mindenkinek van egy jó tippje, amivel el lehet kerülni az esetleges plusz kiadásokat. Könnyen lehet azonban, hogy ami bevált a barátodnak, azzal hiába próbálkozol saját ingatlanodban. Tipikusan ilyen a duguláselhárítás, amit ténylegesen nem látunk, és tulajdonképpen csak vaktában lövöldözünk a lefolyótisztítókkal. Persze bejöhet! Miért is ne? Ha azonban hiába bajlódsz akár már órák óta, és csak egyre rosszabb a helyzet, akkor átgondolandó, hogy inkább profi segítséget kérj.

A 0-24 órás duguláselhárítás mellett rendszerint nem egy kis dugulásnál döntünk. Nagy bajnak kell ahhoz lenni, hogy valaki az éjszaka közepén hívjon szakembert, vagy hétvégén, ünnepnap döntsön a várhatóan a szokásosnál magasabb költségek mellett. Fontos azonban tudni, hogy vannak ilyen helyzetek. Ne gondold azt, hogy mindent meg tudsz oldani házilagos módszerekkel, és legfőképp ne okozz nagyobb bajt a házilagos használatra szánt csőgörényekkel.

Kiadás és kiadás között nagy különbség lehet

Bár a lefolyótisztítók már 1000-2000 forintos darabáron beszerezhetők, de látatlanban nem tudhatod, hogy elegendőnek bizonyulnak-e. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyibe fog fájni a szakember közreműködése. Van azonban az a pont, amikor megálljt kell parancsolni az újabb és újabb tutinak vélt módszerek csábításának, és inkább profira bízni a duguláselhárítást. A toalett tipikusan az a helyiség, amelynek esetében az átjárhatatlan rendszer a teljes ingatlan használhatóságát befolyásolja. Nem beszéltünk még a szagokról és a higiéniai problémákról. Itt tényleg nincs helye annak, hogy a helyreállítással egyetlen órát is késlekedj. A 0-24 órás duguláselhárítás például az ilyen esetekben is kitűnő választásnak bizonyul.

Gyökér-benövés? Akár azonnali segítséget is szükségessé tehet!

Mi bajt okozhat, ha a kertben a nagyobb növények, fák gyökere bekúszik a csövek résein? A csatornában táptalajra lelve egyre inkább elhatalmasodnak a gyökerek, és idővel szétfeszíthetik a rendszert. Ez elsősorban akkor mutatja meg hátulütőit, ha esőzések vannak, ugyanis ilyenkor elindul a szennyvíz visszafelé, méghozzá a toalett irányába. Aki átélte már az ezzel járó problémákat, pontosan tudja, mennyire veszélyes ez. A megállíthatatlanul a toalettből feltörő szennyvíz eláraszthatja a lakást, innentől fogva pedig már egyértelműen az élhető otthon a tét. A 0-24 órás duguláselhárítás ilyenkor felbecsülhetetlen értékkel bír.

Nem szabad alábecsülni a gyökér-benövés problémáját. Hazánkban sajnos nagyon sok olyan ingatlan van, amelyek mellett akár az utca felől hatalmas fák gyökérzete terjed a talajban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a társasházak földszinti lakásai fokozott veszélynek vannak kitéve. Nem véletlen, hogy kamerás cső- és csatornavizsgálat lehetőségét a szakemberek prevenciós céllal is javasolják. Természetesen nem esik jól a kiadás akkor, ha éppen nincs baj. Tény viszont, hogy komoly helyreállítási költségektől kímélheted meg magad, ha időben fény derül az esetleges repedésekre, gyökér-benövésekre.