Úszik a fürdőszoba? Vedd észre, ha szakember kell!

csatornatisztítás

A fürdőszobai dugulások soha nem jönnek jókor. Már csak azért sem, mert itt minden szaniter nélkülözhetetlen az otthon kényelmes használatának érdekében. A padlóösszefolyóból visszafelé jövő víz arra utal, hogy komoly dugulással van dolgunk, és korántsem biztos, hogy házilagos módszerekkel sikerülhet eltávolítani.

Hozzáértéssel gyorsan jön a megoldás

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy hiába pumpálod a WC-t, a kádat, amint leengeded az ott levő vizet, vagy lehúzod a WC-t, az összefolyóból azonnal jön is vissza a szennyvíz. A helyzet akkor sem lesz jobb, ha kézzel próbálod megszüntetni a dugulást. A lefolyóba öntözött vegyi anyag ugyan megoldást kínálhat, de rendszerint az a vége az egésznek, hogy szakembert kell hívni. Még mielőtt kamerás csatornavizsgálatra lenne szükség, a hozzáértő szemek már látják, merre lehet a gond, és milyen eszközzel lehetséges azt a leggyorsabban megszüntetni.

Csatornatisztítás és kamerás csatornavizsgálat

A szakemberek azt javasolják, hogy ha néhány pumpálás, a kézzel elérhető szennyeződések eltávolítása nem hozzák meg ilyenkor az eredményt, akkor órák múltával sem fog sikerülni eredményt produkálni. A csatornatisztítás a teljes rendszer átnézésében hasznos segítőtársnak bizonyul, de a kamerás csatornavizsgálat is szót érdemel. A speciális módszer hozzájárul ahhoz, hogy a legkisebb repedésektől a lerakódásokig mindenre fény derüljön még időben.

Szerezz be egy korszerű WC pumpát!

A fürdőszoba már csak a tisztálkodással összefüggésben is kiemelt jelentőséggel bír az otthon használatával összefüggésben. Nem véletlen, hogy ha nem folyik le a víz, vagy visszafelé jön az, akkor azonnal a pumpa után nyúlunk. A hagyományos WC pumpák minimális hatékonysággal alkalmazhatók, de ma már elérhetők korszerű, nagy vákuumot létrehozó típusok is. Megéri ez utóbbira költeni, ugyanis a dugulások egy részét gond nélkül eltávolíthatod segítségével. Fontos azonban tisztán látni, és ha hiába dolgozol laikusként a duguláselhárításon, akkor szakembert célszerű hívni.

Duguláselhárítás ünnepnapokon? Informálódj előre az árakról!

A csatornatisztítás és a duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, ám arra számítani kell, hogy ilyenkor a legtöbben felárat számolnak fel. A kérdés az, hogy megéri-e a fürdőszoba kifogástalan használata az anyagi ráfordítást. A gyakorlatban mindig bebizonyosodik, hogy a stressz és a kétségbeesés a vízben álló fürdőszobával kapcsolatban éppen elég indoknak számít ahhoz, hogy profikra bízzuk a munkálatot. A lakóhelyeden tevékenykedő szakember weboldalán vagy a telefonos egyeztetés alkalmával már tájékozódni lehet arról, hogy milyen költségekkel járhat a duguláselhárítás, az esetlegesen szükségessé váló womás csatornatisztítás.