Új otthon, régi problémák – A csatornatisztítás a megoldás!

csatornatisztítás

Az ingatlanpiac jelenlegi árait látva sokan már annak örülnek, ha használt ingatlanhoz sikerül jutni. Ahogy azonban a használt cikkekkel, úgy az ingatlanokkal is érdemes körültekintőnek lenni. Beköltözés előtt, vagy szükség esetén már az ott töltött első hónapokban érdemes gondolni a karbantartásra és az ingatlan gyengeségeinek megismerésére. Ahol ugyanis laktak már korábban, ott biztosan találkozni ilyen vagy olyan problémás részletekkel.

Elzsírosodott csövek, dugulások

Kifejezetten a régi építésű házakban fordulhat elő, hogy a csatorna és a csövek nincsenek a legjobb állapotban. Ugyan a természetes elzsírosodási folyamat ezt nagymértékben befolyásolhatja, de a korábbi használatból eredő helyzetek is maguk után hozhatnak makacs dugulásokat. Ehhez nem is kell sok, elég, ha a toalettben szabadulsz meg az ételmaradékoktól, vagy túlságosan sok sampont és mosószert használsz. Ezeken túl számos rossz szokás létezik, amikkel érdemes lenne leszámolni annak érdekében, hogy a lefolyók mindig átjárhatók legyenek, és kisebb gócpontok se jelenjenek meg a csövekben.

Kamerás cső- és csatornavizsgálattal megismerhetők a kritikus pontok

Az állapotfelmérés érdekében egyébként a kamerás cső- és csatornavizsgálat kitűnő választásnak bizonyul. A módszert a szakemberek gyakran vetik be duguláselhárítás előtt, ugyanis segítségével a dugulás pontos helyét meghatározhatják, és azt is látják, milyen állapotok uralkodnak a csövek belsejében. Ugyan pénzbe kerül, mint oly sok minden más is, de a prevenciós céllal végzett kamerás csatornavizsgálatnak hála, az ingatlannak ezt a rendszerint is jó állapotban tudhatjuk. Nem elhanyagolható a dolog akkor, ha beköltözés előtt állunk, vagy már a helyszínen tartózkodunk, és elkerülnénk az ismeretlen rendszer jelentette kockázatokat.

Csatornatisztítás a gyors helyreállítás szolgálatában

Kár lenne azt hinni, hogy az újépítésű ingatlanokban biztosan nem fordul elő dugulás. A rendszer elzsírosodása ugyan aligha jelenik meg, viszont egy makacs dugulást gyorsan össze lehet szedni, ha nem figyelsz arra, mi kerül a lefolyókba. Használt macskaalom és nedves törlőkendő a WC-be? Felejtsd el! A lefolyószűrő használata nemcsak a konyhában lehet hasznos, hanem a fürdőszobában is. Meg fogsz lepődni, mennyi szöszt és hajszálat összegyűjt az apró eszköz. Ezek korábban a lefolyóban végezték, alapot adva a dugulások megjelenésének. A profi womás csatornatisztítás akár ünnepnapokon is nagy segítséget jelent, ha reménytelennek tűnik a dugulás házilagos helyreállítása.