Tényleg mindent megmutat a kamerás csatornavizsgálat?

kamerás csatornavizsgálat

Amikor profi duguláselhárítás válik szükségessé, akkor mindannyian azt szeretnénk, ha kifogástalan és tartós eredménnyel járna a folyamat. A területükön profiknak számító szakemberek rendszerint segítségül hívják a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőséget. Mi is ez tulajdonképpen? Mennyibe kerül az eljárás? Mit várhatunk attól, ha ezzel indul a duguláselhárítás? Cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Száloptikával a csatornában

Az ingatlanhoz tartozó rendszer állapotáról leginkább úgy lehet meggyőződni, ha a csöveket belülről vesszük szemügyre. Hogyan lehetséges ez? Nos, ezt a célt szolgálja a kamerás csatornavizsgálat. Az eszköznek köszönhetően az egyébként sötét csőben, fényben látható minden részlet, ráadásul a kamerával felszerelt rendszer képes rögzíteni is az ott látottakat.

Rögzíthető felvétel az alaposság érdekében

A rögzítés lehetősége pozitívum, ugyanis ha valamit a kamerás csatornavizsgálat során nem vett volna észre a szakember, arra a visszanézés során garantáltan fény derül. Mire gondolunk pontosan? Az apró hajszálrepedésekből idővel nagyobbak lesznek, és a csőtörés kockázata is fennáll. Főként a régebbi ingatlanoknál találkozni lerakódásokkal és elzsírosodással. Ezek egy természetes folyamat részei, ám ha nem kerül sor időben az eltávolításra, akkor a szűk keresztmetszet miatt a makacs dugulást kockáztathatjuk.

Prevenció kamerás csatornavizsgálat során

Gondoltál már arra, hogy a kamerás csatornavizsgálat akár prevenciós céllal is kitűnő szolgálatot tehet? Ugyan a szolgáltatások ára nem lett olcsóbb, és ezt a duguláselhárítás terén is sokan tapasztalják, de még mindig igaz, hogy jobb megelőzni a bajt, mint utólag kapkodni, minden lehetséges vegyi anyagot és kiegészítőt összevásárolni, amiktől még csak biztos eredményt sem várhatsz házilag.

Célirányos helyreállítás kamerás csatornavizsgálat után

A speciális eszköz jól ismert technikával működik, az így kapott eredménynek köszönhetően pedig mód van a célirányos helyreállításra. Ez akkor is kiemelt jelentőséggel bír, ha bontás szükséges, például egy csőszakasz cseréjének apropóján. Érdemes azonban tudni, hogy a legtöbbször egy gyors womás mosás, vagy csőgörénnyel történő profi tisztítás után helyreáll az egyensúly, és újra átjárható lesz a rendszer. A kamerás csatornavizsgálat bizonyítottan hatékony módszer a hibák és dugulások gyors megismeréséhez.