Tavaszi csatornatisztítás: Mire figyeljünk fokozottan?

Tavaszi csatornatisztítás: Mire figyeljünk fokozottan?

Az átmeneti hónapok éppen a szélsőségek hiánya miatt olyan kedveltek. Mielőtt azonban a tavaszi zsongásban teljesen elmerülnél, érdemes megvizsgálni, milyen házkörüli munkálatok szükségesek ebben az időszakban. A kertépítés, a homlokzati felújítás gyakran szerepel az elvégzendő teendők között. Nem csak ilyenkor vagyunk azonban hajlamosak elfeledkezni a csatornarendszerről, hanem egyébként is. A szaniterek megfelelő használata még mindig sok háztartásban hagy maga után kívánnivalót. Azt sem állíthatjuk egyértelműen, hogy a saját hibájukból tanulnak az ingatlantulajdonosok.

A szakemberek azt javasolják, hogy a jó idő beköszöntése után érdemes egy kamerás cső- és csatornavizsgálat segítségével átnézetni a rendszert. Ez a régi építésű házaknál különösen hasznos lehet, hiszen ezekben a csövek már csak azok korából adódóan is hajlamosabbak lehetnek az elzsírosodásra. Mit jelent ez? A lerakódások miatt a cső keresztmetszete jelentősen csökkenhet, ilyenkor pedig elég egy kis dugulás, és máris megugorhatatlan akadályt jelent a dolog a pumpának és a lefolyótisztítónak.

Miért hívunk kevésbé szívesen szakembert?

Hát persze, hogy a várható költségek állnak a háttérben. Tény az is, hogy a mai kor embere szeret maga megoldást találni az otthonában jelentkező gondokra. A szakemberrel történő egyeztetés, a szűkre szabott időbeosztásban helyet találni neki, korántsem egyszerű mindenkinél. Munkaidőt követően már nem mindenki vállalja a kiszállást, vagy ha mégis, akkor joggal tart az ingatlantulajdonos a magasabb kiadásoktól. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az akár ünnepnapokon is elérhető és a helyszínre érkező szakemberek az árképzés tekintetében is a korrekt megoldásokon dolgoznak.

Csatornatisztítás előre egyeztetett időpontban

Miért várnád meg, hogy beüssön a baj? Még ha a rendeltetésüknek megfelelően is használod a szanitereket, akkor sem lehetsz biztos abban, hogy nem fordul elő dugulás. A megelőzés mindig olcsóbb, mint a hirtelen szükségessé váló javítási, helyreállítási munkálatok. A tavaszi csatornatisztítás során a rendszerből lerakódások, kezdődő dugulást okozó szennyeződések kerülhetnek ki. Amennyiben kamerás cső- és csatornavizsgálatra is sor kerül, akkor az apró repedések és a kezdeti fázisban levő kerti gyökér-benövésekre is fény derülhet.