Régi ingatlanok és új házak: Mindenhol kell a kamerás csatornavizsgálat?

Régi ingatlanok és új házak: Mindenhol kell a kamerás csatornavizsgálat?

Az ingatlan karbantartása elmaradhatatlan része az állagmegőrzésnek. Akár egyetlen év kihagyás is megmutathatja hátulütőit a kültéri felületeken. Fontos, hogy a rendszerek optimális működésére is helyezzünk hangsúlyt. Mint oly sok más területen, így a csövek és csatorna összefüggéseiben is célszerű a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. Ha megvárjuk, míg csőtörés alakul ki a kerti gyökér-benövés miatt, vagy a makacs dugulásoktól visszafelé folyik a szennyvíz a lakás irányába, akkor sok bosszúsággal járó folyamat indul meg.

Milyen módszerek léteznek a megelőzésre? Hol tudnak ebben segíteni a szakemberek? Mire jó a kamerás csatornavizsgálat? Nézzük, hogyan tehetsz többet a csövek állapotának javításáért, és a dugulások megelőzéséért!

Lerakódások nélkül? Lehetséges!

A szaniterek használatával zsíros szennyeződések kerülnek a rendszerbe. Nemcsak arról a szélsőséges esetről beszélünk, ha ételmaradékot és használt olajt öntünk a WC-be. Az idő múlása a rendszer elzsírosodásával jár együtt. De mi a helyzet a lerakódásokkal? A lefolyók karbantartásával, azokba forrásban levő víz öntésével, időnként lefolyótisztító használatával már sokat lehet tenni a lerakódások megelőzésének érdekében. A kamerás csatornavizsgálat már a kezdődő dugulásokra is felhívja a figyelmet. Nem véletlen választják egyre többen a módszert prevenciós céllal.

Ismerd meg a teljes rendszert!

A csövek belsejébe nem láthatunk bele. Legalábbis korszerű eszközök nélkül biztosan nem. A szakemberek a kamerás csatornavizsgálat során száloptikás eszközzel hatolnak be a rendszerbe, s akár annak teljes hosszát át tudják világítani. A hozzáértő szemek felismerik a repedéseket, a gyökér-benövéseket, és persze a cső keresztmetszetét szűkítő lerakódásokat is. Nem egyszerűbb így tenni a probléma ellen, mint akkor, ha már nagy a baj? A womás csatornatisztítás hatékonyan alkalmazható megoldás a lerakódásokkal szemben, de mechanikus eszközzel, a névről jól ismert csőgörénnyel is lehet tenni a rendszer optimális átjárhatóságának érdekében.

Szemetet a szemetesbe!

Alapvető tudnivalónak tűnhet, mégis számos ingatlanban szembesülnek azzal a profik, hogy a WC-be használt macskaalom, női higiéniai termékek, nedves popsitörlők és ételmaradékok kerülnek, vagy a konyhai mosogatóban szabadulnak meg az ingatlan használói a darabos, zsíros szennyeződésektől. A megfelelő szaniterhasználat alapnak számít ahhoz, hogy a dugulásoknak sikerüljön elejét venni.