Régi házaknál kötelező lenne a csatornatisztítás!

csatornatisztítás

A használt ingatlan vásárlása iránti igény nem megy ritkaságszáma manapság. A hitelkamatok és az infláció gyakran arra ösztönzik az embert, hogy olcsóbban hozza ki a lakhatást, mint azt talán a kezdetekkor tervezte. A régi házakkal nincs semmi baj, főleg akkor, ha hozzáértő kezek munkálkodnak a felújításon. Vannak azonban olyan területek, amelyek nemcsak a hozzáértést követelik meg, hanem évek tapasztalatát, valamint a megfelelő eszközöket is. A csatornatisztítás kifejezetten ilyennek bizonyul.

Miért fontos a rendszer felülvizsgálata?

Még az új építésű ingatlanoknál is előfordulhat, hogy a helytelen szaniterhasználatból fakadóan komoly dugulások alakulnak ki. Gondoljunk csak bele, hogy a régi házak esetében valójában nem tudhatjuk, miként használták a rendszert a korábban ott lakók. Mindenképpen javasolt egy kamerás cső- és csatornavizsgálat elvégzése akkor is, ha jelenleg úgy tűnik, nincs gond a rendszerrel. Az elzsírosodás hosszú évek alatt jön létre, és ilyenkor a dugulás akár egyik napról a másikra felütheti a fejét. A kertben megtalálható, nagy gyökérzettel rendelkező növények esetében fennáll a gyökér-benövés kockázata, ami akár csőtörést is maga után hozhat. Nem kérdés tehát, hogy a kontroll már csak prevenciós céllal is kiemelt jelentőséggel bír.

Csatornatisztítás magas nyomással?

A woma csatornatisztítás hatékonyságánál fogva nagy népszerűségnek örvend. A makacs lerakódásoknak is búcsút lehet mondani segítségével. A szakemberek általában vagy a csőgörény használata mellett teszik le a voksot, vagy ha nem az ingatlan irányából van probléma, akkor a csatornatisztítás másik irányból hozhatja meg a kívánt eredményeket. A cél elsősorban a gyorsaság és a hatékonyság, hiszen senki nem szeretne hosszadalmas munkálatokat, és persze a velük járó költségvonzatot.

Akár nagy baj is lehet?

Szeretjük azt hinni, hogy az új otthon csupa jó dolgot tartogat. Fontos azonban odafigyelni arra, hogy ami elöregedhet, azon bizony az idő vasfoga talál is fogást. A csatornatisztítás előtt érdemes megnézetni a rendszert profikkal, és szükség esetén akár az érintett csőszakaszt kicserélni. Olcsóbban kihozható ez, mint a helyreállítás egy már a lakást elöntött szennyvíz esetében.