Nem folyik le a kádból a víz? Segítünk!

dugulás

A fürdőszobai dugulások egyik gyakran előforduló típusa az, amikor a kádból nem folyik le a víz, vagy ha mégis megteszi, akkor a padlóösszefolyón keresztül azonnal vissza is jön. Ez utóbbi már nemcsak kényelmetlenséget okoz, hanem bizony kezdhetjük a végeláthatatlan takarítást. A szaniterek használatára igencsak rányomja bélyegét a dugulás.

Ha sikerült kimerni a kádból a vizet, akkor próbálkozhatsz lefolyótisztítóval és pumpával. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerű, nagy vákuummal működő WC pumpa eredményesen vethető be ilyen esetekben is. Ha azonban hiába a házilagos próbálkozások, akkor megéri szakember segítségét kérni.

Duguláselhárítás ünnepnapokon

A duguláselhárítás ünnepnapokon is igénybe vehető szolgáltatás. Amennyiben nem szeretnéd, ha kellemetlen meglepetések érnének, akkor célszerű előre információt szerezni a várható költségekről. Bár látatlanban egyetlen szakember sem akar ígérni semmit, viszont egy körülbelüli árlistával biztosan rendelkezik az ilyen esetekre. A mai kor embere számára ugyanis korántsem mindegy, hogy mennyibe kerül a munkadíj, s főleg így van ez a szokatlan időpontokban, munkaidőn túl.

Hallottál már a kamerás csatornavizsgálat előnyeiről?

A szakemberek gyakran választják a kamerás csatornavizsgálatot, hiszen a száloptikás eszközzel a rendszer belülről vizsgálható át. A rögzíthető felvétel visszanézhető, így ha szeretnénk alaposan átvizsgálni, hogy van-e esetleg bármilyen lerakódás a rendszerben, keletkezett-e gyökér-benövés, vagy egyszerűen könnyen helyreállítható dugulás alakult-e ki.

Csőgörény házi használatra? Inkább bízd profikra!

Az üzletekben már viszonylag elérhető áron beszerezhetsz csőgörényt házi használatra is. A kérdés az, hogy megéri-e erre költeni. Laikusként sokan nem tudják, milyen átmérővel rendelkeznek a csövek, így könnyen rossz méret kerül a kosárba. A helytelen használattal együtt ez akár a rendszer károsodását is maga után hozza. A szakemberek pontosan tisztában vannak azzal, hogy hova mekkora eszközzel érdemes benyúlni, és mikor hasznosabb inkább a womás csatornatisztítás.

A fürdőszoba használhatósága múlhat azon, hogy időben szakembert hívsz-e, vagy a költségektől tartva inkább magad kezded el a helyreállítást. Ez utóbbi még akkor sem biztos, hogy sikerül, ha egyébként kiváló pumpával és tuti befutó lefolyótisztítóval rendelkezel. Ha első nekifutásra nem lesz átjárható a rendszer, és a csapnál a szifon tisztítása sem hozza meg az eredményt, akkor nem célszerű tovább várni a profik kihívásával.