Miért fontos, hogy odafigyelj a csövek és a csatorna épségére?

Miért fontos, hogy odafigyelj a csövek és a csatorna épségére?

Dugulások, bűz és szennyvízben úszó lakás. Ugye, milyen rosszul hangzik? Pedig nem lehetetlen, hogy akár Te is megtapasztald mindennek a negatívumát. Nem mintha lenne előnye az eldugult lefolyónak és az esetlegesen visszafelé folyó szennyvíznek! A csatorna állapotára való odafigyelés legalább olyan fontos, mint az otthon rendszeréhez tartozó csövek és az azokba kerülő alapanyagok, darabos szennyeződések elkerülése. Profi segítséggel nemcsak a duguláselhárítás oldható meg gyorsan, hanem a prevenció érdekében is tehetsz.

Duguláselhárítás házilagos módszerekkel? Tudunk jobbat!

Pumpa és lefolyótisztító minden jól felszerelt háztartásban jelen van. Ez utóbbira akkor is szükség van, ha nem fordult elő dugulás. A mai kor embere szeret a dolgok elébe menni, és a tudatos gondolkodásnak köszönhetően így akár a komoly dugulások is elkerülhetők. A csövek természetes elzsírosodási folyamata lassítható azzal, ha időnként forró vízzel átöblíted a rendszert, vagy a takarítás alkalmával némi lefolyótisztító is kerül abba. Ha mindez nem elég, vagy akár szaniterhasználati szokásaid hagynak maguk után némi kívánnivalót, akkor a dugulások bizony nem fogják elkerülni otthonod. Mi a teendő ilyenkor? Meddig hasznos házilag próbálkozni, és honnantól számít ez már inkább ráfizetésnek?

Ez az igazán fontos kérdés, amit néhány rossz döntés után megtanul az ember időben eldönteni. Ha egy flakon lefolyótisztító meg sem kottyan a rendszernek, akkor nem biztos, hogy érdemes továbbmenni, és akár házilagos használatra szánt csőgörényre beruházni. A szakemberek által alkalmazott mechanikus eszközök és a womás csatornatisztítás azonnali hatékonysággal vethetők be a kialakult helyzetben.

Csatornatisztítás nélkül nem megy?

A gyakorlatban sokszor bebizonyosodik, hogy elhanyagolt csövek, régi rendszerek tartoznak az ingatlanokhoz, amelyek egy része akár cserére is szorulhat. A legtöbben csak a repedések és a csőtörés alkalmával költenek ilyesmire, tartva a magas költségektől. Fontos azonban felismerni, hogy a womás csatornatisztítás és a csőgörény profi alkalmazása is csak az optimális rendszerben hozza a szükséges eredményt. A kerti gyökér-benövés, a falban levő szivárgás azonnali és hatékony javítást kíván.

A csatornatisztítás nagy előnye, hogy sokszor még a makacs lerakódásokkal elbánik. Ha eddig csak azért nem hívtál szakembert a duguláshoz, mert a bontástól tartottál, akkor érdemes tudni, hogy a legtöbbször mindössze harminc perc alatt megszüntethető a baj, és a rendszer újra átjárható lesz.