Makacs dugulás? A kamerás csatornavizsgálat problémás esetekben is segít!

csatornavizsgálat

Ha találkoztál már igazán makacs dugulással, akkor nyilván tudod, hogy a helyzet ilyenkor azonnali beavatkozásért kiált. A legtöbben feszültek lesznek, bajlódnak a pumpálással, felvásárolják a létező összes lefolyótisztítót, és kis túlzással literszámra öntözik azokat a lefolyóba. A gyakorlottabbak a szifon kitisztításával is próbálkoznak, a természetes megoldások kedvelői pedig az ecet és a szódabikarbóna együttes erejét igyekeznek bevetni az átjárhatóság érdekében.

Elég a házilagos duguláselhárítás?

Sokszor bebizonyosodik azonban, hogy a házilagos módszerek a makacs dugulásoknál nem bizonyulnak elegendőnek. A házi használatra szánt csőgörény végső mentsvárnak számít akkor, ha nem kívánunk szakembert hívni. A kérdés csupán az, hogy ténylegesen használható-e az eszköz laikus kezek között, vagy még nagyobb bajt okoz vele az ember.

A kamerás csatornavizsgálat mindig segít!

Nem véletlen, hogy a szakemberek profi berendezésekkel és hozzáértéssel érkeznek a helyszínre. A magas nyomású womás rendszer a lerakódásokkal is elbír, de a szaniterek felől a professzionális csőgörény alkalmazása is megfelelőnek bizonyulhat. Elsősorban viszont arról kell meggyőződni, hogy mi okozza a dugulást. Hogyan lehetséges ez? Hát persze, hogy a sokat emlegetett kamerás csatornavizsgálat segítségével.

A száloptikás eszköznek köszönhetően a rendszer teljes egésze feltérképezhető, és a legkisebb hibákra is fény derül. A visszanézhető felvételen a profi szemek azonnal kiszúrják a dugulást okozó lerakódásokat, szennyeződéseket, s így a duguláselhárítás is ennek megfelelően kezdődhet meg.

Ismerd fel, mikor érdemes szakembert hívni!

A makacs dugulások esetén gyakran előfordul, hogy hiába minden házilagos próbálkozás, a dugulás ellenállóbb, mint hittük. Ilyenkor nehéz elképzelni, hogy profi eszközökkel és szakértelemmel fél óra is elegendő lehet a rendszer ismételt használhatóságához. Pedig így van! Fontos, hogy időben felismerd, ha nem bírsz el a kialakult helyzettel magad. Akár ünnepnapon is hívhatod a szakembereket, az előzetes időpont egyeztetés alkalmával pedig érdeklődhetsz a várható költségekről, így biztosan nem fog meglepetés érni.

A kényelmesen használható szaniterek titka azok helyes használatában, dugulás esetén pedig a profi, mihamarabbi duguláselhárításban rejlik.