Kiknek javasolják a szakemberek a kamerás csatornavizsgálat szolgáltatást?

Kiknek javasolják a szakemberek a kamerás csatornavizsgálat szolgáltatást?

Előrelátó ingatlantulajdonosként érdemes gondolni arra, hogy megelőzzük az otthonhoz tartozó rendszerek meghibásodását. Sokan csak akkor foglalkoznak ezzel, ha már beütött a baj, és tulajdonképpen nincs más választásuk. A dugulások jelentette stressz helyett is van prevenciós módszer, mégpedig a kamerás csatornavizsgálat. A professzionális eszköz a csövek belsejét nézi át, és a hozzáértő szemek azonnal kiszúrják a lerakódásokat, a kezdődő vagy a már kialakult dugulásokat.

Makacs dugulások figyelmetlenség miatt?

A megelőzés fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Könnyebb helyrehozni a bajt még a kezdeti szakaszban, mint akkor, ha már a szennyvíz kezdi elönteni a lakást. Nem túlzás, ugyanis a padlóösszefolyóból, sőt, akár a toalettből is jöhet visszafelé a víz, ráadásul a benne levő minden szennyeződéssel együtt. Ez különösen a WC esetében okoz problémát, a háttérben pedig a kerti gyökér-benövés is állhat. A makacs dugulások gyakran alakulnak ki a WC-be dobott nedves törlőkendőktől, vagy attól, ha rendszeresen itt szabadulsz meg az ételmaradékoktól.

Lefolyótisztítóval vagy inkább szakemberrel?

Míg a konyhai lefolyó esetében a lefolyószűrő egyfajta opciót kínál a darabos szennyeződések kiszűrésére, addig a WC-nél nem áll rendelkezésre ilyen. Zsiradék, maradékok, nedves törlőkendők, használt macskaalom, női higiéniai termékek –ezek közül akár egyetlen is elég ahhoz, hogy a rendszer átjárhatatlanná váljon. Ha már kialakult a helyzet, akkor jönnek a lefolyótisztítók literszámra, pumpálás, majd ugyanez elölről. A tudatosan gondolkodók az első sikertelen flakon után belátják, hogy ez házilag nem fog menni. A megfelelő szakemberek akár ünnepnapokon is állnak rendelkezésre.

Kamerás csatornavizsgálat: a hatékony és gyors munka egyik titka

A womás csatornatisztítás egyfajta megoldás lehet, de a mechanikus tisztítás, a névről jól ismert csőgörény is szóba jöhet. A kamerás csatornavizsgálat makacs dugulásoknál, elsőre beazonosíthatatlan gondoknál nagyszerű segítőtársnak bizonyul. Segítségével megismerhető belülről a rendszer, annak teljes állapotát górcső alá lehet venni. Jó hír, hogy ritkán szükséges a bontás, de ha mégis, akkor a célirányos munkálatok a lehető legkevesebb rombolást okozzák. Ebben is hatékony módszer a kamerás csatornavizsgálat.