Kezdd csatornatisztítással a kerti munkálatokat!

csatornatisztítás

Amint az időjárás engedi, a legtöbben birtokba vesszük a kertet. Az otthon közvetlen környezete mindenkinél másként néz ki, abban viszont szinte mindenki egyetért, hogy ha stílusos, igényes kertről van szó, akkor a rendszeres gondoskodás nem maradhat el. Legyen szó fűnyírásról, az évelők metszéséről, a növénytársítások alakításáról és az új szerzeményekről, az odafigyelés meghozza gyümölcsét. Mielőtt azonban bárminek nekiállsz, érdemes a takarítással és a tél romjainak eltávolításával kezdeni a feladatokat.

Cél a csatornatisztítás!

Még mindig nincs késő, hogy idén álmaid kertjét sikerüljön megvalósítanod. A munkát azonban nem spórolhatod meg, maximum bizonyos feladatokhoz szakembert érdemes hívni. Tipikusan ilyen a csatornatisztítás, amit még a növények ültetése, a kertészkedés megkezdése előtt célszerű elvégeztetni. A rothadt levelek, homok, szennyeződések felhalmozódnak a csatornában, és akadályozzák, hogy az esőzések során onnan a megszokott útján távozzon a víz.

Óvatosan a gyökerekkel!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a kertépítést tervezve megéri tisztában lenni a talajban fekvő csövekkel. Akár egy évtizedek óta a kertben levő fa is gondot okozhat, és gyökér-benövéssel nehezítheti meg az ingatlanban levő szaniterek használatát. A nyomvonal meghatározással foglalkozó szakemberek nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy a kertépítést tudatosan tervezhesd. Akár a csatornatisztítás feladatával is összeköthető a rendszer átnézetése, méghozzá a duguláselhárításkor is praktikusan használható kamerás cső- és csatornavizsgálattal.

Testi és lelki egészség a kertészkedésnek hála

Amint a tényleges funkciók rendben vannak, kezdődhet a kertépítés érdemi és egyúttal élvezetes része is. Tudtad, hogy az ültetéssel, a tereprendezéssel, a metszéssel és egyéb, kerti munkálatokkal igen sok kalóriát elégetsz? A bikiniszezonra való felkészülés mellett a stressz oldásában is segít a kerti elfoglaltság. A konyhakert a szinte „semmiből teremtés”- élményét adja, az évelő növények újraéledése pedig évről-évre elvarázsol. Miért ne alakítanál ki ehhez olyan környezetet, amiben valóban jól érzed magad?

A kerti tó, a saját kézzel készített sziklakert, vagy egyszerűen a mutatós növénytársítások egyaránt hozzájárulnak az esztétikai élményhez. A tapasztalatok szerint az ún. angol kertek kifejezetten divatosak manapság, de nyilván egyéni ízlésed függvénye, hogy mit hozol ki a természet kínálta lehetőségekből.