Kamerás csatornavizsgálat: Mert nem mindegy, mi van a csövek belsejében!

Kamerás csatornavizsgálat: Mert nem mindegy, mi van a csövek belsejében!

Az ingatlan optimális működése mindaddig fel sem tűnik, míg nem kerül valami zavar a rendszerbe. A dugulások és a visszafelé folyó szennyvíz azonban annyi bosszúságot okoznak, hogy érdemes inkább elejét venni mindennek. Lehetséges egyáltalán? Milyen professzionális megoldások léteznek arra, hogy sikerüljön a dugulásokat még időben felismerni, és a csövek repedése is megismerhető legyen még a csőtörés előtt?

Bontással járó duguláselhárítás? Eltört csövek és szanaszét folyó víz? A legrosszabb rémálmainkban jelentkeznek ezek a gondok. De mi a helyzet akkor, ha a rémálom valósággá válik? A kapkodás, a szakember utáni keresgélés és a várható költségek tervezése kicsit sem tűnik vonzónak. Nem véletlen, hogy a hozzáértők is a megelőzést javasolják, s ennek több fokozata is létezik.

Figyelj a megfelelő szaniterhasználatra! Nem ördöngösség!

A szaniterek állapotát nagymértékben meghatározza az, hogyan használjuk azokat. A lefolyószűrő alapnak számít, de a WC esetében is különös figyelmet érdemel az, hogy mi kerül bele. Az ételmaradékok, a használt olaj és macskaalom, a női higiéniai termékek és a nedves törlőkendők helye minden esetben a szemetesben van. Nem érdemes kísérletezni azzal, hogy szemetesként használjuk a toalettet, ugyanis gyorsan makacs dugulás lehet a dolog vége.

Az erősen habzó anyagok és a hajszálak szintén hamar duguláshoz vezethetnek, s ha a pumpálással és a lefolyótisztítókkal nem megyünk semmire, akkor elérkezett a szakember kihívásának ideje. Elkerülnéd az ezzel járó bajlódást és a kiadásokat? Gondoltál már arra, hogy kamerás csatornavizsgálat mellett tedd le a voksod, méghozzá preventív jelleggel?

Kamerás csatornavizsgálat: Megelőzésként is javasolják a hozzáértők!

A tapasztalatok szerint a megelőzés mindig olcsóbban kihozható, mint a már kialakult probléma mihamarabbi orvoslása. A kamerás csatornavizsgálat kiváló hatékonysággal alkalmazható a dugulások pontos helyének és jellegének meghatározásakor, de akkor is célszerű mellette letenni a voksot, ha még nincs jele a dugulásnak, és szeretnél meggyőződni arról, hogy átjárható, megfelelő keresztmetszetű a rendszer. Törekedj a megelőzésre, és elkerülhetővé válnak a sürgető szükséghelyzetek és a bontással, valamint magas költségekkel járó helyreállítási munkák!