Kamerás csatornavizsgálat – Költözéskor is szükséges lehet!

kamerás csatornavizsgálat

Új otthonban indítod az évet? A hozzá tartozó rendszerek minőségét illetően nagyon nem mindegy, hogy újépítésű, vagy egy régebbi ház szolgál a jövőben otthonként. A csatornarendszer ugyanis az ingatlan korának függvényében lerakódásokkal lehet tele, és az elzsírosodás is kockázatot jelent. Ezek nincsenek összefüggésben a szaniterhasználati szokásokkal, leginkább az idő vasfoga tehető felelőssé értük. Természetesen az új építésű házak sincsenek biztonságban, esetükben általában a szaniterhasználati szokások befolyásolják azt, hogy milyen gyorsan jelentkeznek az első dugulások.

A helyes szaniterhasználat mellett nem érdemes elmenni!

Még mindig sokan gondolják azt, hogy a WC egyfajta szemetes, amiben az ételmaradékoktól kezdve a női higiéniai termékeken keresztül a használt macskaalomig és a nedves törlőkendőkig mindent el lehet tüntetni. A lefolyószűrő hiánya is gyorsan megmutatja hátulütőit, hiszen a rendszerbe kerülő hajszálak, apró szennyeződések, és persze az ételmaradékok hamar makacs duguláshoz vezethetnek.

Prevenció? A kamerás csatornavizsgálat itt is segíthet!

A kamerás csatornavizsgálat megelőzés gyanánt is remek választásnak bizonyul. Az eszköz leginkább akkor kerül elő, ha duguláselhárításhoz hívunk szakembert, és szeretné a dugulás pontos helyét és jellegét belőni. A készülék bármilyen átmérőjű csőben használható, a belsejében készült felvétel pedig visszanézhető, kielemezve minden esetleges hibát, repedést, gyökér-benövést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek sokszor már előre látható módon kezdődnek, és a prevencióval sok kellemetlenséget és plusz költséget lehet megspórolni.

Csőgörény házi használatra? Inkább profi csatornatisztítás!

A házi használatra szánt csőgörény egyre több háztartásban megtalálható, ám a gyakorlatban aligha használhatók ezek rendesen ki. A hiba a hozzáértés hiányában van, és gyakran már a méretválasztánál akadályba ütközik a mai kor embere. Az időhiány és a nagyobb baj okozásától való félelem arra sarkall sokakat, hogy inkább mégis szakemberre bízzák a kamerás csatornavizsgálat és a szükséges csatornatisztítás elvégzését. A womás mosás nagy hatékonysággal alkalmazható, de a mechanikus tisztítás is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A duguláselhárítás hétköznapokon és ünnepnapokon is elérhető, érdemes a lakhelyeden tevékenykedő szakember mellett letenni a voksot. A gyakorlatban mindig bebizonyosodik, hogy a megelőzés kevesebb problémával jár, mint az, ha megvárnád a makacs dugulások kialakulását.