Kamerás csatornavizsgálat: Hogy ne a bontás legyen a megoldás!

Kamerás csatornavizsgálat: Hogy ne a bontás legyen a megoldás!

A duguláselhárítás számtalan módon lehet sikeres. Nem ritka, hogy a házilagos megoldások vezetnek eredményre, és a szódabikarbóna, valamint az ecet alkalmazása átjárhatóvá teszi a rendszert. A dugulás elhelyezkedése és jellege egyaránt befolyásolja, hogy a pumpálás meghozza-e a sikert, vagy hiába a sokadik lefolyótisztító rendszerbe öntözése, akkor sem megy le a szennyvíz. A kézmosónál és a mosogatónál viszonylag egyszerűen kitisztítható a szifon, viszont közel sem biztos, hogy ezzel van a gond.

Te meddig szoktál a házilagos módszerekkel próbálkozni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy igen ritka az, aki hosszú órák után is hiszi, elbánhat a helyzettel maga is. A duguláselhárítás igencsak feladja a leckét, és egy idő után a legtöbben belátják, hogy a komoly duguláshoz bizony mégis szakember szükséges.

Kamerás csatornavizsgálat: főszerepben a prevenció! Megéri költeni rá?

A hozzáértés alapvetően befolyásolja azt, hogy az illető tudni fogja, merről közelítsen a bajhoz. A kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeknek köszönhetően a teljes rendszer átvizsgálható, és annak minden hibája megismerhető, az aktuális dugulással együtt. Nem véletlen javasolják a hozzáértők, hogy a kamerás csatornavizsgálat akár prevenciós céllal is kitűnő választásnak bizonyul.

Womás csatornatisztítással újjászülethet a rendszer

 Ugyan a legtöbben nem szívesen költenek ilyesmire akkor, ha nincs semmi baj a rendszerrel, de a megelőzéssel további összegek takaríthatók meg, főleg akkor, ha repedésre, lerakódásokra derül fény. A womás csatornatisztítás még a régi lerakódásokkal is elbánik, így a rendszer a használt ingatlanoknál is kifogástalanul működhet. Nyilvánvaló, hogy az idő vasfoga egy idő után csőcsere után kiált. Ilyenkor is érdemes előre tájékozódni arról, mi a helyzet, és nem akkor bajlódni a cserével, ha közben már elöntötte az ingatlant a szennyvíz. A kerti gyökér-benövések szintén figyelmet érdemelnek, hiszen nagy esőzések után akár a lakás felé is elindulhat visszafelé a szennyvíz.

A helyes szaniterhasználati szokásokhoz a prevenció is hozzátartozik. Az ételmaradékoktól soha ne a WC-ben szabaduljunk meg, mint ahogy a nedves törlőkendőknek sem itt van a helyük. A túl sok habzó alapanyag használata lerakódásokat hozhat maga után. A lefolyószűrő nem dísz, hanem tényleges funkcióval rendelkező eszköz, amivel a kisebb-nagyobb dugulásoknak is elejét lehet venni.