Kamerás csatornavizsgálat: előzd meg a komoly dugulásokat!

csatornavizsgálat

Dugulás és dugulás között is nagy különbség adódhat. Ez leginkább abban mutatkozik meg, hogy sikerül-e házilag megoldani a helyzetet, vagy néhány óra próbálkozás után már alig várod, hogy kiérkezzen a szakember. A kamerás csatornavizsgálat a profik által előszeretettel alkalmazott eszköz, hiszen segítségével a csövek belsejébe láthatnak, pontosan meghatározva azt, hogy mi a baj forrása. A módszer nem csak a már kialakult dugulások esetén hasznos, hanem prevenciós céllal is. Mutatjuk, miért!

Bűz és szennyeződések?

A dugulással sajnos gyakran együtt jár a kellemetlen szag is. A házilagos duguláselhárítás szennyeződéseket hoz magával, és korántsem biztos, hogy sikerül helyreállítani a rendszer kifogástalan működését. Nem véletlen, hogy a kamerás csatornavizsgálat nagyfokú hatékonysággal alkalmazható mind a duguláselhárítás, mind a prevenció területén.

Eldugult WC?

Ez az, amihez sokszor nincs gyomra az embernek. Főként igaz ez akkor, ha a szennyvíz visszafelé folyik, elsősorban esőzésekkor. Ez gyakran a kerti gyökér-benövés biztos jelének számít. Használható toalett nélkül azonban lehetetlen a kényelmes otthont elképzelni. A helyzet mindenképpen helyreállításért kiált, és van az a pont, amikor a lefolyótisztítók sem hozzák meg a várt hatást, sőt, már ránézésre is felesleges velük próbálkozni. A szakember által végzett kamerás csatornavizsgálat nagy előnye, hogy azonnal felismerhető, milyen probléma áll a háttérben, és hol van a gubanc.

Ha a pumpa sem segít…

A hagyományos WC pumpa helyett ma már meglepően sokan keresik a nagy vákuummal dolgozó típust. Az ára ellenére is hasznos segítőtárs a háztartásban, ráadásul a makacs dugulások egy részét is meg lehet szüntetni vele. Ha nem fordulnál azonnal szakemberhez, akkor kétségkívül hasznosnak bizonyul az eszköz beszerzése és alkalmazása. Kevésbé váltja be a hozzá fűzött reményeket a házi használatra szánt csőgörény. Sokan nincsenek tisztában a szükséges mérettel, és az alkalmazás is gyakorlatot követel meg. Miért okoznál bajt a rendszerben, ha akár ünnepnapokon is rendelkezésedre állnak a lakóhelyeden tevékenykedő profik?

Kamerás csatornavizsgálat: nem csak akkor hasznos, ha már nagy a baj!

A szakemberek azt javasolják, hogy akkor is megéri a kamerás csatornavizsgálatban rejlő lehetőségeket választani, ha éppen nincs baj egyetlen szaniterrel sem. Főként a régi ingatlanokhoz tartozó csövekben lehetnek lerakódások, elzsírosodás, ami előbb vagy utóbb a keresztmetszet szűkítésével duguláshoz vezet. Előzd meg a bajt hozzáértők közreműködésével!