Hogyan támogatja a kamerás csatornavizsgálat a rendszer épségét?

Hogyan támogatja a kamerás csatornavizsgálat a rendszer épségét?

Az ingatlan állagmegőrzésére nemcsak a homlokzattal, a szigeteléssel, vagy például a szobafestéssel kapcsolatban kellene odafigyelni, hanem a hozzá tartozó rendszerekkel összefüggésben is. A csövek és a csatorna épsége szoros kapcsolatba hozható az ingatlan korával, de az is befolyásolja állapotukat, hogy milyen szaniterhasználati szokások jellemzik a mindennapokat.

Felismerés, még mielőtt nagyobb baj lenne

A toalettet még mindig sokan használják szemetesként, s ha a csövek már egyébként is tartalmaznak némi lerakódást, akkor könnyen kialakulhat dugulás. Honnan tudhatnánk, hogy milyen állapotban van az ingatlanhoz tartozó rendszer? Itt kerülnek képbe az ennek vizsgálatához alkalmas eszközök. A kamerás cső- és csatornavizsgálat a csövek belső részének feltérképezésében segít, s teszi ezt úgy, hogy közben visszanézhető felvételt is készít. Ennek hála, utólag megvizsgálható, hogy milyen állapotban vannak a falak, hol találhatók meg lerakódások, elzsírosodásra utaló jelek. A felsoroltak ismerete kiemelt szereppel bírnak a rendszer épségének megőrzésében. Ha tudjuk, milyen jelenlegi gondok vannak, azonnal tehetünk ellenük, még megelőzve, hogy nagyobb baj legyen.

Kamerás csatornavizsgálat használt ingatlanokban

Ha a szaniterhasználati szokások nem hagynak kívánnivalót maguk után egy újépítésű ingatlanban, akkor bizony sokáig kifogástalanul fog üzemelni a rendszer. Más a helyzet egy már használt ház esetében, ahol már alapvetően számolni kell elzsírosodással, lerakódásokkal. Ezek idővel akkor is megjelennek, ha egyébként nem engedünk le szemetet a toalettben, és a lefolyószűrő is a mindennapok részét képezi. A kamerás csatornavizsgálat segítségével minden meghibásodás még az előtt ismerhető fel, hogy ténylegesen dugulás, repedés, vagy ne adj’ Isten csőtörés történne. A legtöbben ez utóbbitól tartanak, pedig ha már beütött a baj, akkor csak a bontás segíthet. Miért ne előznéd meg a bajt prevenciós céllal végzett kamerás csatornavizsgálattal?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a takarékosság apropóján sokan még mindig csak akkor hívják ki a szakembert, ha a dugulástól pumpálással és lefolyótisztítókkal sem tudnak elbánni. Fontos lenne megismertetni az ingatlantulajdonosokkal a tényt, mely szerint a megelőzés a duguláselhárítás világában is létező opció.