Hogyan működik a kamerás csatornavizsgálat?

Dugulások nehezítik meg mindennapjaid? A korábban kifogástalanul működő szaniterek most inkább ellenségeiddé váltak, mintsem barátaid lennének? A dugulás gyakran a helytelen szaniterhasználatra vezethető vissza, de régi építésű rendszereknél a természetes elzsírosodási folyamat is állhat a háttérben. A probléma függetlenül a kiváltó tényezőtől ugyanúgy végződik. A dugulás lehetetlenné teszi az érintett szaniter használatát, és a toalett esetében az ingatlan komfortosságára is rányomhatja bélyegét. Mi a teendő ilyenkor? Hogyan segít a helyreállításban a kamerás csatornavizsgálat?

Mi fán terem a technológia?

A kamerás cső- és csatornavizsgálat egészen egyszerű elven működik. A száloptikás eszköz segítségével tulajdonképpen bepillanthatunk a rendszer belsejébe, és feltérképezhetjük azt anélkül, hogy mindent szét kellene verni, és felbontani a falakat, burkolatokat. Ez utóbbi pedig valóban kerülendő. Sőt! Sokan éppen azért nem mernek szakembert hívni a duguláshoz, mert attól tartanak, csak bontás árán állítható helyre a probléma. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbször gyorsan és hatékonyan megszüntethető a dugulás, méghozzá bontás nélkül. Ehhez azonban a kamerás csatornavizsgálat elmaradhatatlan.

Az apró kamerával rendelkező eszköz a csatorna méretének megfelelően kerül bevezetésre, felvétel készül a rendszer faláról, és az abban megtalálható problémás helyekről. A felvett anyag akár vissza is nézhető, így minden apró repedésre fény derül. Nem véletlen, hogy prevenciós céllal is javasolják a szakemberek a kamerás csatornavizsgálatot.

Profi eszköz a felesleges kiadások elkerülésére

A kamerás csatornavizsgálat korszerű megoldásnak bizonyul akár megelőzés, akár a már kialakult probléma orvoslása kapcsán. A szakemberek is azon az állásponton vannak, hogy hasznosabb előre látni, milyen a rendszer állapota, mint egy hirtelen csőtörésnél kapkodni. A baj általában mindig a legrosszabbkor jelentkezik, ezért korántsem mindegy, hogy fel vagy-e készülve arra. A kamerás csatornavizsgálat során használt eszköz profi kezekben kiválóan alkalmas a teljes rendszer átnézésére. A megbújó apró hibák, repedések időben felismerhetők, ezzel nagyobb bajt és persze komolyabb kiadásokat kerülhetsz el.