Hogyan járul hozzá a csatornatisztítás a dugulások megelőzéséhez?

csatornatisztítás

Dugulás. Bűz. Használhatatlan szaniterek. Ebből egy is elég lenne ahhoz, hogy beárnyékolja a napodat. Van egy rossz hírünk, ha eldugul valamelyik lefolyó, akkor bizony mindegyikkel szembesülni lehet. mi a megoldás? Hogyan lehetséges gyorsan és eredményesen újra átjárhatóvá tenni a rendszert? A kérdés sokak fejében felmerül, de sajnos még mindig sokan bajlódnak az indokoltnál tovább a házilagos módszerekkel.

Lerakódások és zsírosodás

Tudtad, hogy idővel a csövekben természetes úton is lerakódások képződnek. Az idő vasfoga nem kíméli a rendszert, és az elzsírosodás folyamatával is találkozni lehet előbb vagy utóbb. Az a baj ezekkel, hogy a csövek keresztmetszetét szűkítik, s ez idővel dugulásként mutatja meg hátulütőit. A lerakódások és a zsírosodás ellen a profi csatornatisztítás nyújthat hatékony segítséget.

Van, ami házilag nem működik!

Igen, tényleg nem szükséges azonnal szakemberhez fordulni, ha eldugul valami. A csapok esetében a szifon kitisztítása gyakran eredménnyel jár. A lefolyótisztítók kínálatában is remek termékek elérhetők, és akár egyetlen flakonnal búcsút inthetsz a dugulásnak. Valóban beszerezhető otthonra házilag használható csőgörény, s a megfelelő méret mellett döntve akár magad is eltávolíthatod a dugulást mechanikai úton. A szakemberek azonban laikusoknak nem ajánlják ez utóbbit. Ha ezen gondolkodnál tehát, akkor inkább hívj profikat a hozzáértést igénylő feladathoz.

Előzd meg a dugulásokat!

A legjobb döntés természetesen a prevenció. A szaniterek helyes használatával, a konyhai lefolyószűrő alkalmazásával megelőzheted az ételmaradékok rendszerbe kerülését. A WC-re sem egyfajta szemetesként célszerű gondolni, ugyanis a nedves popsitörlőktől és a női higiéniai termékektől igen gyorsan megmutathatja a makacs dugulás a jeleit. Sokszor csak a csatornatisztítás hozza meg a kívánt eredményeket, ezt viszont profi csapatra érdemes bízni. A kamerás csatornavizsgálattal feltérképezhető a rendszer és a baj pontos helye.

Mi lehet a baj a rendszerrel?

Az elzsírosodott csövek egy idő után cserére szorulnak. Mielőtt azonban azt hinnéd, hogy kizárólag bontással, és napokig tartó munkálatokkal lehetséges újra használni az érintett szanitert, fontos tudnod, hogy a profi eszközök és a szakértelem akár félóra alatt megoldja a helyzetet. A házilagos próbálkozások ugyan hasznosak, és legalább úgy érzi az ember, tett valamit, de nincs garancia arra, hogy be is váltják a hozzájuk fűzött reményeket.