Hogyan előzhető meg a dugulás kamerás csatornavizsgálat segítségével?

csatornavizsgálat

Vannak dolgok, amiket jobb megelőzni, mintsem utólag orvosolni. A dugulás bosszúsággal, és szinte minden esetben plusz költségekkel jár. Ha nem vagy olyan előrelátó, hogy a háztartásban mindig rendelkezésre áll valamilyen lefolyótisztító, akkor már ennek beszerzése is kiadás. Sokan ott buknak el, hogy komoly tízezreket költenek a házilagos duguláselhárításra, a csőgörény beszerzésével együtt. Lássuk, milyen intézkedéseket tehetsz a prevenció érdekében!

Mikor érdemes a kamerás csatornavizsgálat mellett dönteni?

 Hallottál már a kamerás csatornavizsgálat kínálta előnyökről? A módszert a szakemberek zöme alkalmazza, mégpedig nyilvánvaló pozitívumai miatt. A speciális eszközzel feltérképezhető a teljes rendszer, ami akkor is jó szolgálatot tesz, ha egy régi rendszerben levő elzsírosodást és lerakódásokat szeretnéd időben felismerni. A megelőzés e módja hozzájárul ahhoz, hogy a nagyobb javítási munkálatokat elkerülhesd.

Prevenciós céllal is ideális a módszer?

Naná! A kamerás csatornavizsgálat mellett egyre többen döntenek akkor is, ha a helyzet nem sürgető. Használt ingatlan vásárlásakor nem tudhatod, hogy milyen állapotban vannak a hozzá tartozó csövek. Erről a legkönnyebben a száloptikás készüléket használó szakember közreműködésével bizonyosodhatsz meg.

A hatékony duguláselhárítás titka

A lefolyótisztítókra esküszöl, és mindig van belőlük otthon egy-két flakonnal? Vagy inkább azok táborát erősíted, akik azonnal rohannak a boltba, ha dugulás jelentkezik? A cél mindenképpen a megelőzés, de ha ez nem sikerült, akkor a gyors és hatékony duguláselhárítás kerül fókuszba. A korszerű, nagy vákuummal használható WC pumpa minden háztartásban kötelező kellék kellene, hogy legyen. A csapoknál a szifon tisztításával érdemes kezdeni, ha viszont egy-két óra alatt sem sikerül a duguláselhárítás terén előrelépést elérni, akkor érdemes profi segítséget kérni.

A szaniterhasználaton is múlik!

Mielőtt kizárólag az ingatlan hibájának rónád fel a dugulást, érdemes tudnod, hogy Te magad is sokat tehetsz a megelőzés érdekében. A szaniterhasználati szokások nagymértékben befolyásolják a rendszer állapotát és a kamerás csatornavizsgálat szükségességének gyakoriságát. A WC nem minden elnyelő szemetes, ahogy a mosogatóban sem célszerű leengedni az ételmaradékokat. Figyelj a részletekre, és otthonod meghálálja!