Hogyan befolyásolja a csatornatisztítás a rendszer állapotát?

csatornatisztítás

A megelőzés fontosságáról elsősorban az egészségmegőrzéssel kapcsolatban lehet hallani. Akkor is lényeges azonban a prevencióra fordítani a figyelmet, ha az otthonhoz tartozó rendszerekről, elsősorban a csatornatisztítás folyamatáról van szó. A tapasztalatok szerint a szakember által átnézett rendszerek ritkábban hibásodnak meg, sőt, akár teljesen elejét lehet venni a dugulásoknak és az elzsírosodásból fakadó szükséghelyzeteknek.

Gyökér-benövés, és ami mögötte van

Hallottál már a kerti gyökér-benövés jelentette gondokról? Főként esős időben fordul elő, hogy ilyenkor a szennyvíz visszafelé tör utat magának, leginkább a toalett irányába. Az akár a teljes otthon higiéniáját kockáztató helyzet mihamarabbi helyreállításért kiált. Ilyenkor derül ki, hogy a megelőzési céllal végzett kamerás cső- és csatornavizsgálat mekkora jelentőséggel bír. A száloptikás rendszer speciálisan a csövek átmérőjéhez választható meg, s ennek köszönhetően a legkisebb hibákra is fény derülhet. A gyökér-benövés alattomosan veszélyezteti a rendszer állapotát.

Elzsírosodott rendszer? A csatornatisztítás segíthet!

Hasonló a helyzet a régi, elzsírosodott csövekkel is. Még csak az sem kell ehhez, hogy rendszeresen a toalettben vagy a konyhai lefolyóban szabaduljunk meg az ételmaradékoktól. Az elzsírosodás természet folyamatként ismert. Az évek során a csövek falán lerakódások keletkeznek, ezek pedig jelentősen képesek szűkíteni a keresztmetszetet. Innentől már csak egy lépés a dugulás, amit ténylegesen a hab, szőrszálak, ételmaradékok, a toalettben leengedett, nem odavaló szilárd szennyeződések, szemetek okozhatnak.

Prevenció a csatornatisztítás világában

A csatornatisztítás során a womás mosó alkalmazása nagy segítséget tehet a lerakódások eltüntetésének érdekében. Ezt akár prevenciós céllal is megéri választani. Használt ingatlant vásároltál? Tudni szeretnéd, mire számíthatsz a hozzá tartozó rendszerrel kapcsolatban? A bontással történő helyreállítást is megelőzheted azzal, ha időben gondolkodsz, és a szakember segítségét nemcsak a már kialakult probléma esetén választod.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a helyes szaniterhasználat és az időnként elvégzett kamerás cső- és csatornavizsgálat nagy segítség a megelőzés érdekében. Akkor sem kell azonban megijedni, ha felüti a fejét valamilyen baj, és a rendszer átjárhatatlanná válik. A csatornatisztítás, valamint a kamerás fejjel felszerelt eszköz egyszerre mutatják meg az esetleges hibákat, és járulnak hozzá a mihamarabbi, profi helyreállításhoz.