Házilagos duguláselhárítás vagy profi csatornatisztítás?

duguláselhárítás

A duguláselhárítás megoldható házilag, csak a megfelelő lefolyótisztító kell hozzá. – Sokan vannak ezen az állásponton, ám elég egy makacs dugulás, és sajnos bebizonyosodik, hogy hozzáértés és a megfelelő eszközök hiányában a rendszer sajnos nem tehető újra átjárhatóvá. Bár házilagos használatra már sokfél eszköz beszerezhető, s akár a professzionális irányba is el lehet mozdulni, de ezek korántsem jelentenek garanciát a biztos sikerre.

Miben tud többet a csatornatisztítás területén otthonosan mozgó profi? Milyen okok vezetnek oda, hogy valaki makacsul ragaszkodik a számára korábban már bevált, házilagos megoldásokhoz? Mikor van itt az ideje feladni az elveket, és inkább tényleg szakemberre bízni a dugulások megszüntetését? Cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Pumpa, vegyi anyag, kiegészítő eszköz – Milyen mellett érdemes dönteni?

Felelős ingatlantulajdonosként megéri felkészülni azokra a meghibásodásokra, amelyek az otthon kényelmét befolyásolják. A dugulás tipikusan ilyennek számít. Lefolyótisztító a legtöbbeknél van otthon, mint ahogy a WC pumpa is megtalálható a háztartásban. De mi a helyzet ezek minőségével? A hagyományos pumpák ideje lejárt, helyettük korszerű társaik javasoltak. Mit tudnak az ilyen típusok? A különbség elsősorban abban érhető tetten, hogy a kézzel megfogható része egy kerékpár pumpára hasonlít, amit pumpálva érhető el a nagy vákuumhatás. Ez már önmagában is elegendő lehet a kisebb-nagyobb dugulások megszüntetéséhez. Ha lefolyótisztítót is alkalmazol, akkor a gumikesztyű és az elővigyázatosság nem árt, hiszen felfröccsenhet a szennyvíz és benne a maró hatású vegyi anyag.

A lefolyótisztítók minden korábbinál szélesebb kínálatban állnak rendelkezésre, de ha cél a csatornatisztítás, akkor korántsem biztos, hogy bármelyik megfelelőnek bizonyul.

Nem mindegy, hol a baj!

Hallottál már a kamerás cső- és csatornavizsgálat kínálta lehetőségekről? Az akár prevenciós céllal is javasolt megoldásnak köszönhetően a szakember mintegy belülről tudja megvizsgálni, milyen állapotban vannak a csövek, hol lelhetők fel lerakódások. Ez utóbbiak ellen a magas nyomású eszköz alkalmazása és a woma bizonyulnak a megfelelőnek. Segítségükkel még az évek alatt megszilárdult és a csövek falához tapadt szennyeződésnek is búcsút lehet mondani.