Hatékony csatornatisztítás? Házilag is működhet?

Hatékony csatornatisztítás? Házilag is működhet?

A házilagos helyreállítások idejét éljük. A mai kor embere inkább igyekszik maga megoldani az otthonában felmerülő problémás helyzeteket, mintsem tízezreket hagyjon a szakembereknél munkadíj gyanánt. De tényleg ennyibe kerülne profikra bízni a feladatokat? Mire figyeljünk, ha gond adódik, de úgy tűnik, nem boldogulunk vele magunk? S miként értelmezzük mindezt arra, ha az oly sok bosszúsággal járó csatornatisztítás és duguláselhárítás a cél?

Házilagos megoldások: Vajon megérik?

A házilagos alkalmazásra szánt eszközöknek se vége, se hossza. Minden korábbinál gazdagabb kínálattal találkozhatunk a szaküzletek kínálatában. A házi használatra alkalmas csőgörény az, aminek a legtöbben bedőlnek. Laikusként kifejezetten nehéz megtalálni azt a méretet, ami passzol a csőrendszerhez. Ha ez nem sikerül, vagy egyszerűen nincs benne a mozdulat a kezünkben, akkor nagy valószínűséggel nem fog működni ez a módszer. A slaggal is sokan próbálkoznak, bár kétségtelen, hogy nem célirányos eszköz, és túl sokat nem várhatunk tőle a lerakódások kezelésében.

Professzionális csatornatisztítás

Pumpálás és lefolyótisztítók, házilagosan barkácsolt eszközök vagy akár százezer környékén beszerezhető, szinte professzionális duguláselhárító gépek – Megéri ennyit költeni a területre? A szükséges időráfordítás szintén figyelmet érdemel. Nem véletlen, hogy a házilagos duguláselhárítás helyett már mind többen döntenek a szakemberek által végzett csatornatisztítás mellett.

Makacs dugulások ellen kamerás csatornavizsgálattal

A helytelen szaniterhasználat legalább annyi gondot okozhat, mint a régi, elavult rendszer. Ez utóbbiban komoly lerakódásokkal lehet találkozni, és akár a kerti gyökér-benövés is jelentkezhet idővel. Fontos, hogy a megelőzésre kiemelt hangsúlyt helyezzünk, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor tényleg csak a profi csatornatisztítás nyújthat megoldást. A szakember által alkalmazott kamerás csatornavizsgálat a teljes rendszert feltérképezi, ennek előnyeit pedig leginkább a célirányos helyreállításnál érezhetjük meg. Rövidebb időt vesz igénybe, olcsóbban kihozható, és jó esetben a bontástól sem kell tartani.

A csatornatisztítás mellett a csőgörény alkalmazása is jó szolgálatot tehet. Profi kezekben a megfelelő méretű eszközzel az ingatlan irányából lehetséges a makacs dugulást megszüntetni. A hozzáértés nélkülözhetetlen, éppen úgy, mint a probléma helyes felismerése és a hozzá alkalmas módszer megválasztása.