Dugulások nélküli 2024-et kívánunk!

dugulások

Az évkezdés sokak életében a szelektálással, a halogatott problémák megoldásával indul. Ez egyfajta igény az újrakezdés és a korábbinál zökkenőmentesebb év irányába. De mi a helyzet a szaniterekkel? Vajon szerepel bárki újévi tervei között az, hogy jobban odafigyel azok állapotára? A lefolyók és az ingatlanhoz tartozó rendszer nagymértékben meghatározzák, hogy az ún. nedves helyiségekben mennyire kényelmesen lehet használni a szanitereket.

Helytelen szaniterhasználat? A profi csatornatisztítás segíthet!

A dugulások rendszerint nem csak egyik pillanatról a másikra ütik fel fejüket, hanem már megelőzi őket valamiféle helytelen szaniterhasználati gyakorlat. Ha nem húzod le rendesen a WC-t, vagy szemetesként gondolsz arra, esetleg a konyhai lefolyóban landolnak az ételmaradékok, akkor nem sok kell egy makacs dugulás kialakulásához. Hasonló a helyzet akkor is, ha túlságosan sok habzó anyagot használsz, hiszen a habban az apró szennyeződések könnyebben megülnek, és ebből dugulás lehet.

Régi ingatlanoknál alap a prevenció!

Míg az újépítésű ingatlanok esetében egyértelműen a helytelen szaniterhasználat tehető felelőssé a dugulásokért, addig a régi házaknál már a rendszer elzsírosodásával is számolni kell. A csövek falán egyre növekvő lerakódások szűkítik a keresztmetszetet, itt pedig előbb vagy utóbb dugulások jelentkezhetnek. A csatornatisztítás megoldást kínálhat, ám ha egyelőre nincs dugulás, akkor érdemes lehet a kamerás cső- és csatornavizsgálat mellett letenni a voksot. A megelőzésként is javasolt módszernek köszönhetően a teljes rendszer megismerhető belülről, és annak minden hibájára fény derülhet. Ha hosszútávon képzeled el a jövőd az ingatlanban, akkor megéri az ilyen teendőkre is anyagiakat fordítani. A prevenció mindig olcsóbban kihozható, mint a hirtelen felmerülő dugulás megszüntetése, esetleg egy csőcsere szükségessége.

Félre a dugulásokkal!

2024-re sokan úgy tekintenek, mint ami valami jobbat hoz majd az előző évnél. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy aktívan tegyél a sikerek érdekében. Nemcsak a karrier és a magánélet érdemel figyelmet, hanem az olyan, elsőre aprónak tűnő dolgok is, mint az ingatlan korszerűsítése, állagmegőrzése. Ebben központi szerep jut a szanitereknek és a csatornarendszer állapotának. A csatornatisztítás a teljes átjárhatóságot szolgálja, de a kamerás csatornavizsgálat is hasznosnak bizonyul a megelőzést szolgálva.