Duguláselhárítás Velencefürdő: minden, amit a dugulások jellegéről tudni érdemes

Duguláselhárítás Velencefürdő: minden, amit a dugulások jellegéről tudni érdemes

A dugulások nem újszerű dolgok, és szinte már minden ingatlantulajdonos találkozott velük. A probléma nem csak az, hogy az ingatlan bizonyos területei használhatatlanná válnak. A helyzet inkább abban mutatja meg hátulütőit, hogy ha kizárólagosan a házi megoldásokra hagyatkozunk, akkor nincs garancia a biztos sikerre. Ez utóbbit viszont a megfelelő szakembertől megkaphatjuk. De lássuk elsőként azt, miért alakulnak ki a legtöbbször a dugulások!

Az ingatlantulajdonos hibája?

A szakemberek gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor a nedves törlőkendők, a női higiéniai termékek, vagy éppen az ételmaradékok és zsíros szennyeződések vezetnek a duguláshoz. Gyakori a túlzott mosóporhasználat, de nem ritka az sem, ha a habzó alapanyagok képezik a dugulások alapját. Felmerül a kérdés, hogy mennyiben vagyunk mi magunk a felelősek a dugulások kialakulásáért? A tapasztalatok szerint a dugulások az ingatlan korától függetlenül előfordulhatnak, és nem mehetünk el a használók szokásai mellett. Ugyanakkor tény, hogy a rendszer idővel magától is elzsírosodik, ezért használt ingatlan vásárlásakor mindig nézessük át azt. Miként lehetséges ez?

Kamerás cső-és csatornavizsgálat: ismerd meg a rendszer gyengéit!

A szakemberek a kamerás cső-és csatornavizsgálaton keresztül akár a teljes rendszert képesek átvizsgálni. A rögzíthető felvételt látva az apró repedésekre is fény derülhet, de a dugulások jellegéről és méretéről szintén informálódhatunk. Ez prevenciós céllal is kiemelt jelentőséggel bír. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a kerti gyökérbenövés szintén egy problémaforrás, melynek elejét veheted azzal, ha kertépítés során elkerülöd a földben húzódó csövek környékét, és oda maximum füvet vagy kisebb virágokat telepítesz. A duguláselhárítás Velencefürdő területén akár azonnal is igénybe vehető, ha a helyzet úgy kívánja.

Csőtörés vagy dugulás?

Az eldugult lefolyó esetében szinte biztos, hogy dugulásról van szó. A csőtörés kapcsán mindig tapasztalni valamiféle folyást, megemelkedett vízdíjat. A kerti gyökérbenövés alkalmával különösen kellemetlen a helyzet, ekkor ugyanis nagyobb esőzések alkalmával a szennyvíz visszafelé folyik a lakás irányába. Ilyenkor a duguláselhárítás Velencefürdő ingatlanjaiban nem várathat magára. A leggyakrabban előforduló dugulások akár harminc perc alatt elháríthatóak, míg a csőtörésnél bontásra és némileg magasabb költségekre számíthatunk.