Duguláselhárítás Velencefürdő: legyen 2022 a megelőzés éve!

Ha valamit rendszeresen használunk, azzal kapcsolatban bizony felmerülhetnek problémák. Mindez természetes, ezért felesleges bosszankodni, ha dugulással szembesülsz otthonod szanitereiben. A jelenség a rendszer elzsírosodásából adódóan is előfordulhat, de inkább történik meg az a helytelen szaniterhasználattal összefüggésben. Belegondoltál már abba, mi lenne, ha idén végre elegendő hangsúlyt helyeznél a megelőzésre? Tény ugyanis, hogy a prevenció a dugulások kapcsán is kiemelt figyelmet érdemel. Lássuk, miért!

Célirányos használat, problémamentes használhatóság

Nem véletlen, hogy a toalettnél maximum a lehúzható törlőkendők használata ajánlott. Az ételmaradékok helye is inkább van a szemetesben, mintsem a konyhai lefolyóban. A szaniterek célirányos használatával már alapvetően sokat tehetsz a dugulások megelőzéséért. Ez utóbbiakban egyébként az a legrosszabb, hogy akár teljesen használhatatlanná is teszik az ingatlant. Ha a toalett vagy például a zuhanykabin padlóösszefolyója dugul el, akkor a segítség nem várathat magára. Ezek ráadásul olyan területek, melyek esetében a házilagos megoldások szinte biztosan nem hozzák meg a várt hatást. Más a helyzet a csapoknál, hiszen esetükben a szifon kitisztítása házilag is könnyedén megoldható.

Duguláselhárítás Velencefürdő: prevenció 2022-ben is!

Mint oly sok esetben, így a szaniterek használata során is megéri a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. Kezdjük azonnal a toalettnél, aminek kifogástalan funkcionálása alapvető elvárás. A női higiéniai termékekhez javasolt egy kis szemetest elhelyezni a helyiségben, így azt a vendégek is bármikor gond nélkül használhatják. Az ételmaradékokat inkább a szemetesbe öntsük, mintsem a toalettben landoljanak azok. Ha a nedves törlőkendők híve vagy, akkor ma már olyan típusok is elérhetők, melyek gond nélkül lehúzhatóak, és nem okoznak dugulást. A hagyományos popsi törlőkkel viszont soha ne tegyél így, mert csúnya dugulás lehet a vége!

A másik komoly gondokat okozó terület a konyhai csap. Az itt leengedett ételmaradékok jó esetben a szifonnál megrekednek, és azoktól házilag is egyszerűen megszabadulhatsz. Ha viszont túl sok zsíros maradék halmozódik fel a rendszerben, akkor a szaniter teljesen használhatatlanná válhat. Ilyenkor a házi használatra szánt csőgörény helyett inkább a profi segítséget érdemes választani. A duguláselhárítás Velencefürdő ingatlanjaiban is elérhető már az újév első napjaitól.

Az erősen habzó alapanyagok idejét éljük, és ez tusolás, fürdés kapcsán sincsen másként. Fontos tudnod, hogy a túlzott habképző képességgel rendelkező anyagok gyakran szárítják a bőrt, és ugyanakkor a dugulások okai is lehetnek. A hajszálakat mindig takarítsd ki a kádból, és egy-egy hajmosást követően a padlóösszefolyóval is érdemes így tenned. Ha odafigyelsz a megelőző tevékenységre, akkor jó eséllyel elkerül majd a sok bosszúságot okozó dugulás az idei évben is.