Duguláselhárítás ünnepnapokon? Néha tényleg szükséges!

duguláselhárítás

Ünnepnapon szakembert hívni? Ennél bizony tényleg létezik jobb elfoglaltság is a ritkán adódó pihenőnapokon. A hosszú hétvégék és az ünnepek a családi összejövetelek, a kikapcsolódás és az önfeledt pihenés időszaka. Legalábbis általában így van, aztán Murphy törvénye alapján rendszerint ilyenkor jön a baj. Az otthonnal kapcsolatos problémákat általában mindenki gyorsan és hatékonyan akarja lerendezni, ám a dugulásoknál ez nem mindig megy így.

De hiszen ott a lefolyótisztító!

Igen, ez az, amire a legtöbben elsőként gondolnak. Egy jól felszerelt háztartásban valóban akad legalább egy flakon lefolyótisztító, ami szükséghelyzetben aranyat ér. Fontos, hogy ne keverjünk egymással több fajtát, hiszen a maró hatással bíró anyagok együttesen akár az egészségre káros gázokat képezhetnek. Ha nincs lefolyótisztítód, de van háztartási szódabikarbóna és ecet, ezzel is próbálkozhatsz. Először a szódabikarbóna kerüljön a lefolyóba, majd arra az ecet. Az erőteljes pezsgés, habzás ilyenkor teljesen normális. 15-30 perc után forró vízzel átöblíthető a rendszer, és ha minden jól megy, akkor a rendszer újra jól használható. Valljuk be azonban, hogy a makacs lerakódásoktól és dugulásoktól aligha szabadulhatsz meg ilyen módon.

Duguláselhárítás ünnepnapokon? Vedd észre, ha nem kerülhető el!

A takarékoskodás csak az egyik ok, amiért rendszerint magunk intéznénk a dugulás megszüntetését. A másik az, hogy nem szívesen hívunk senkit ünnepnapon, és saját nyugalmunkat sem adnánk fel ilyenkor. Tény viszont, hogy látni kell, ha nagy baj van, és a szaniter egyszerűen használhatatlan. Míg a fogmosást a csap helyett a kádban is elvégezheted, de a zuhanykabin, a toalett, vagy a fürdőkád dugulásakor aligha adódik másik opció. Érdemes azt is tisztán látnod, hogy ami ma el van dugulva, és nem bírsz vele, az holnap sem lesz másként. Talán több időd van akkor, ha otthon vagy, és még akkor is belefér a duguláselhárítás ünnepnapokon, ha ekkor a legtöbb szakember némi felárat szokott felszámolni.

Tájékozódj az árakról!

Ha a duguláselhárítás ünnepnapokon nélkülözhetetlen, akkor bizony nincs az a pénz, ami túl soknak számítana. A toalettből visszafelé dőlő szennyvíz, az átnedvesedett falak komoly gondot okozhatnak, és az azonnali profi beavatkozás szükségessége nem elhagyható. Az online elérhetőségeken rendszerint tájékozódhatsz az árakról, de ha ez nem lehetséges, akkor az első telefonos egyeztetés alkalmával is megkérdezheted, mekkora összeggel számolhatsz. Természetesen látatlanban nem könnyű ezt megmondani, de a hozzáértő szakemberek némi rálátás és tapasztalat függvényében használható információval szolgálhatnak.