Duguláselhárítás ünnepnapokon – Ne várj a megoldással!

duguláselhárítás

Ritkán adódnak olyan napok, amelyek nem a szabadság terhére szolgálják a kikapcsolódást. Az ünnepnapok és a hosszú hétvégék gyakran adnak alkalmat utazásra, de az otthoni pihenés és vendégvárás is a szívesen választott elfoglaltságok közé tartoznak. Kevés bosszantóbb dolog létezik ilyenkor, mint az, ha valami meghibásodás történik, és az otthon helyiségei nem használhatók megfelelően. Ennek tipikus példája a dugulás, aminek hírére sokan azonnal stresszesek lesznek.

Duguláselhárítás ünnepnapokon? Előfordulhat…

A duguláselhárítás ünnepnapokon is lehetséges szakember közreműködésével, ám az ingatlantulajdonosok, legfőképp anyagi megfontolásból, elsősorban a lefolyótisztító és a pumpálás mellett döntenek. Az már más kérdés, mennyire praktikus és kényelmes ez akkor, ha vendégekkel van tele a nappali.

Figyelj a megelőzésre és a helyes szaniterhasználatra!

Nem véletlen, hogy a szakemberek a kamerás cső- és csatornavizsgálat elvégzését már prevenciós céllal is javasolják. A munkadíj az munkadíj, de a szakmai érvek is a megelőzés mellett szólnak. Bár a szaniterek helyes használata nélkülözhetetlen a dugulások megelőzéséhez, de hasonlóképpen lényeges az is, hogy mikor nézte át utoljára a rendszert valaki az erre alkalmas eszközzel. A száloptikás megoldásnak köszönhetően a legapróbb hibákra is fény derülhet, és időben megtörténhet a javítás, még mielőtt makacs dugulás ütné fel a fejét, vagy netán csőtörés alakulna ki.

Ha szakember kell, akkor nincs mire várni!

Mi a teendő tehát akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik aktuálissá? Vendégek ide vagy oda, ami beavatkozást igényel, azt nem célszerű tovább halogatni. Vannak olyan profik, akik ünnepnapokon is vállalják a kiszállást és a szükséges feladatok elvégzését. Érdemes olyan társasággal körül venni magad, akik nem csinálnak ügyet abból, ha a rendszer hirtelen felmondta a szolgálatot. Persze nem mindegy, hogy melyik szaniter érintett. A csapoknál akár a kevésbé hozzáértő kezek is képesek a szifont kitisztítani, s ha csak ennyi kell a dugulás megszüntetéséhez, akkor már megérte. A fürdőszobai csap helyett a kád felett is lehetséges kezet mosni, ezzel eltolva kicsit a helyreállítást. Vannak azonban olyan szaniterek, amelyeket nem nélkülözhetjük. A toalett és a konyhai mosogató tipikusan ilyennek bizonyulnak.