Duguláselhárítás ünnepnapokon – Mi a legbiztosabb megoldás?

dugulás

Murphy törvénye alapján rendszerint akkor üt be a baj, amikor a legkevésbé sem számítanánk arra. Vendégsereg a nappaliban? Baráti összejövetel és már le is csúszott néhány ital? Az ünnepeket, hosszú hétvégéket igyekszik kihasználni az ember, leginkább a pihenésre és a kapcsolatokra fókuszálva. Ebbe az idillbe rondít bele a dugulás, ami akár a WC-t is érintheti. Mi a teendő ilyenkor? Kapjuk elő a lefolyótisztítót, és várjunk a csodára? Vagy inkább azonnal hívjunk szakembert?

Lehet várni a csodára is…

Némileg talán túlzás lenne rögtön a profik számát keresni a telefonban. A pumpálás és valamilyen lefolyótisztító a kisebb dugulásokat megszüntetheti, pláne akkor, ha beszerzésükkor körültekintő és tudatos voltál. A WC pumpa sem olyan már, mint egykor. A korszerű darabok felül kerékpár pumpára hasonlítanak, alul pedig a hagyományos WC pumpára. Miért jó ez? A nagyobb vákuum jobb esélyeket teremt a rendszer helyreállításához. Ha hiába próbálkozol, és már eltelt egy-két óra, akkor nincs mire várni, főleg akkor, ha most tudsz otthon tartózkodni, egyébként nem szabadulsz el a munkából. Néha éppen az ünnepnap a megfelelő a duguláselhárításhoz.

Kérhetsz segítséget túlságosan későn…

Mi történik, ha nem hívod a szakembert? Nos, sikertelen házilagos duguláselhárítás esetén akár éjszakába nyúlóan bajlódhatsz. Ha a házilagos megoldások nem hoznak sikert, annak bizony oka van, leginkább mélyen a csőrendszerben. Miért várnál estig, ha már délelőtt hívhatod a hozzáértőket? A munkálatok gyorsabban mennek, mint azt hinnéd, és így hamarosan folytatódhat az ünneplés és az önfeledt szórakozás. A kamerás cső- és csatornavizsgálat profi kezekben gyorsan fényt derít arra, hogy milyen dugulással van dolgunk, és azt hogyan a leginkább egyszerű megszüntetni.

Bajlódhatsz vele házilag…

Tudtad, hogy a régi építésű házaknál a rendszer természetes úton is elzsírosodhat? A lerakódások csökkentik a csövek átmérőjét, s máris megágyaztak a dugulásnak. A jó hír az, hogy a megfelelő eszközökkel újra átjárhatóvá tehető a rendszer, és az érintett szaniter is kifogástalanul használható. A duguláselhárítás ünnepnapokon különösen fontos akkor, ha a fürdőszobai szaniterekről, vagy a toalettről van szó, hiszen ezek az otthon használhatóságának alapfeltételei közé tartoznak.