Duguláselhárítás ünnepnapokon – Meddig várj a helyreállítással?

duguláselhárítás

Kevés házimunka hozza magával a feszültséget, de ha dugulást tapasztal az ember, akkor bizony megy fel a pumpa. Apropó, pumpa! Ez az, amihez elsőként nyúlunk, ha eldugul a WC, vagy a konyhai lefolyó adja meg magát. A csapok esetében még jó helyzetben vagyunk, hiszen a szifon kitisztítása sokszor megoldja a helyzetet. De meddig éri meg házilag próbálkozni? Tényleg olcsóbban kihozható a dolog így, vagy inkább szakemberre lenne célszerű bízni a munkát? S mi a helyzet akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik elengedhetetlenül szükségessé?

Lefolyótisztító és pumpa

Minden háztartásban jól jön. Nem mindegy azonban, hogy milyen mellett teszed le a voksod. A lefolyótisztítóból néha a retro típusok jönnek be igazán, persze a makacs dugulások ellen is hatékony segítséget ígérők is jó szolgálatot tehetnek. A granulátum formában beszerezhető márkák is nagy népszerűségnek örvendenek, de a legtöbben mégis a folyékony típust részesítik előnyben.

Ecet és szódabikarbóna

A természetes alapanyagok kedvelőinél szinte biztos van otthon háztartási szódabikarbóna és ecet. Ha a szódabikarbónát az eldugult lefolyóba öntöd, arra pedig ecetet, akkor máris szemtanúja lehetsz a kémia csodájának. A kisebb dugulásoknak egy forró vizes átöblítés után búcsút mondhatsz, bár lehet, ismételned kell néhányszor a folyamatot.

Várjuk a csodát?

Hatóidőre a vegyszereknek és a természetes anyagoknak is szükségük van. A kérdés azonban az, hogy sokszori eredménytelen próbálkozás esetén mi a teendő. Igen, ekkor érkezik el az, amitől sokan félünk. A duguláselhárító szakember kihívása. Elsősorban az anyagi vonzat miatt kerülnénk el a legtöbben ezt a megoldást, pedig utólag mindig bebizonyosodik, hogy mennyivel gyorsabb és hatékonyabb, mint naphosszat házilag próbálkozni a rendszer átjárhatóvá tételével. Ne várd a csodát akkor sem, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik szükségessé!

Költséghatékonyság

Mi alapján érdemes szakembert választani? A duguláselhárítás ünnepnapokon igencsak leszűkíti a kört, hiszen nem mindenki érhető el ilyenkor. Erről a szakemberek weboldalán már tájékozódhatsz, de legkésőbb a hívás alkalmával. A telefonos tájékozódáskor felvázolhatod a problémát, és egy körülbelüli árat is kaphatsz arra az esetre, ha gond nélkül megy a duguláselhárítás.

Duguláselhárítás ünnepnapokon

A hátunk közepére sem kívánjuk, ezzel mindannyian egyetértünk. A helytelen szaniterhasználaton túli tényezők is befolyásolhatják azonban a rendszer állapotát. Ha odafigyelsz a tisztításra, arra, mi kerül a WC-be, hova öntöd az ételmaradékokat, és átöblíted forró vízzel mindig a lefolyókat, akkor is előfordulhat dugulás. A régi házaknál az elzsírosodott rendszer szintén bármikor benyújthatja a számlát. Ha szükséges, akkor ne habozz a szakember kihívásával, hiszen a duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető ilyen módon.