Duguláselhárítás ünnepnapokon? Ki foglalkozik ilyenkor ezzel?

duguláselhárítás

A dugulás soha nem jön jókor, és ezt azok tudják a legjobban, akik már találkoztak a helyzettel egy hosszú hévége alkalmával. Az eldugult WC a teljes ingatlant használhatatlanná teszi, de a zuhanykabin vagy a kád esetében is érdemes a mihamarabbi helyreállításra törekedni. Mit tesz a magyar akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik aktuálissá? Milyen módszert választanak a legtöbben, és főként mekkora hatékonysággal? Tarts velünk, cikkünkben ennek járunk utána.

A dugulások nem kérdeznek

Ez valóban így van. Ugyanakkor az ember általában tudni szokta, ha valamit nagyon elrontott a szaniterhasználat során. Az ételmaradékoktól még mindig nem a WC-ben vagy a mosogatóban kellene megszabadulni, mint ahogy a popsitörlők és női higiéniai termékek helye sem a toalettben van. Ha nem figyelsz ezekre, akkor még az újépítésű házak esetében is számolni kell a makacs dugulások kockázatával.

Elzsírosodott rendszer? Figyelj a megelőzésre!

A lerakódások és az elzsírosodás általában csak akkor nyújtják be a számlát, ha már kialakul egy dugulás. Fontos, hogy a prevenció céljából is érdemes a kamerás csatornavizsgálat mellett letenni a voksot. Ez a módszer hatékonyan mutatja meg, hogy milyen állapotban van az ingatlanhoz tartozó csatornahálózat, vannak-e lerakódások a csövek falain. További pozitívum az eljárás mellett, hogy így célirányosan megtörténhet a helyreállítás. A womás mosás és a mechanikus duguláselhárítás egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek, leginkább hatékonyságuk és gyorsaságuk miatt.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: házilag elvégezhető?

Ha a duguláselhárítás válik szükségessé, akkor a legtöbben a házilagos módszereket sorolják előre. Szép is lenne, ha minden megoldódna egy pumpálással! Fontos azonban tudni, hogy az sem mindegy, milyen WC pumpa kap helyet a háztartásban. A hagyományos típusok ideje lassan lejár, hiszen helyettük a nagy vákuumot képező fajta sokkal inkább eredményesen alkalmazható. Ugyan jelentősen többe kerül, de 10 ezer forinttal bezárólag már hozzá lehet jutni, hatékonysága pedig a szakember kihívását is felválthatja.

Keress célirányosan szakembert!

Hiába öntöd a lefolyótisztítókat a rendszerbe, és pumpálsz órák óta? Tény, hogy van az a pont, amikor jobb feladni és profi szakembert hívni a feladatra. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, így a lakóhelyeden tevékenykedő függetlenül attól a helyszínre érkezik, hogy egyébként munkaszüneti nap van.