Duguláselhárítás ünnepnapokon – Házilagos módszerek vs. szakértelem

duguláselhárítás

Ünnep. Kikapcsolódás. Barátokkal és családdal töltött idő. A legtöbben így képzeljük el azokat a napokat, amelyek nem a munkáról szólnak. Akik viszont már belefutottak néhányszor abba, hogy Murphy törvénye alapján milyen bajok adódhatnak az idilli napokon, azok jól tudják, hogy nincs garancia a dugulások ellen sem. Főleg így van ez akkor, ha régi építési ingatlanban élsz, ahol már nem csak a makacs dugulások, hanem a rendszer elzsírosodása és a lerakódások képződése is előfordulhatnak. Házilag vagy szakemberrel érdemes a dolog végére járni? Mi a teendő akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon szükséges?

Ecet és szódabikarbóna mindig legyen otthon!

A természetes alapanyagokat részesíted előnyben a takarítás során? Miért növelnéd ökológiai lábnyomod akkor, ha a duguláselhárítás a cél? Először érkezzen a lefolyóba a szódabikarbóna, majd erre jöhet az ecet. A habzó anyag a kisebb dugulásokkal elbánhat, ám a makacs, vagy éppen mélyen fekvők esetében aligha váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Vásárolj korszerű WC pumpát!

A hagyományos WC pumpával szerencsétlenkedsz évek óta? Gondoltál már arra, hogy egy korszerűbbre cseréld az eszközt? 8-10 ezer forint környékén már nagy vákuummal működő típust szerezhetsz be, ami a makacs dugulásokat is gyorsan megszüntetheti. Egy ilyennel már jelentősen nagyobb annak az esélye, hogy elkerülhesd a szakember kihívását. Végső soron ugyanis ez a cél, hiszen a profi duguláselhárításról sokan azt gondolják, hogy horror áron lehetséges, főleg munkaszüneti napon.

Ügyelj a megelőzésre!

Hajlamosak vagyunk elmenni a prevenció fontossága mellett, pedig itt indul minden. A duguláselhárítás ünnepnapokon kevésbé lesz esélyes akkor, ha minden szanitert a rendeltetésének megfelelően használsz, és nem húzol le minden szemetet a WC-ben. Akár a szakemberek által végzett kamerás csatornavizsgálat mellett is dönthetsz, így minden a mélyben rejlő problémára időben fény derül.

Duguláselhárítás ünnepnapokon – szakemberrel is lehetséges!

Miért bajlódnál az ünnepnapokon azzal, hogy órákig öntözöd a lefolyótisztítót a rendszerbe, és pumpálsz nagy erőbedobással? Felesleges a házi használatra szánt csőgörényre költeni, ez tényleg felesleges otthonra, főleg akkor, ha teljesen laikus vagy használatához. A lakóhelyeden tevékenykedő szakember kihívása akkor is megoldható, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon aktuális.