Duguláselhárítás ünnepnapokon – Fel vagy készülve rá?

Duguláselhárítás ünnepnapokon – Fel vagy készülve rá?

Használhatatlan fürdőkád, eldugult padlóösszefolyó, visszafolyó szennyvíz a konyhai csapból, vagy ami még rosszabb, dugulás a WC-ben. Ha ezek közül akár egy is előfordul valamelyik hosszú hétvégén, ünnepnapon, az bizony gond. Ha van otthon lefolyótisztítód, akkor érdemes azonnal bevetni. A minőségi pumpa is kitűnő szolgálatot tesz, de csodát ne várjunk tőle egy makacs dugulás alkalmával.

Vedd észre, mikor kell profi segítség!

Honnan tudhatod, hogy makacs dugulással kell szembe nézni? Milyen jelei vannak annak, hogy hiába bajlódsz a házilagos megoldásokkal, mégsem jársz sikerrel? A folyamatosan visszaáramló szennyvíz a padlóösszefolyóból nagyon rossz jel. Hasonlóképpen az is, ha a toalettet hiába pumpálod mégsem nyer utat a szennyvíz. Ilyenkor nemcsak a használhatatlansággal kell valamit kezdeni, hanem a bűzzel is. Lehetséges a duguláselhárítás ünnepnapokon? Elsősorban azt érdemes megnézni, hogy a lakóhelyeden tevékenykedő szakember vállal-a ilyenkor munkát. Egy telefonhívás biztosan megéri, ha pedig nem foglalkozik munkaidőn túl a témával, akkor érdemes lesz mást keresni.

 

Tényleg vagyonokba kerül a duguláselhárítás ünnepnapokon?

Mindig viszonyítás kérdése, hogy mi kerül sokba. A dugulás megszüntetése kapcsán sincs ez másként. Ha az ingatlan tényleges használhatósága múlik a dolgon, akkor a mai kor embere az azonnali segítségért akár magasabb összeget is hajlandó fizetni. Ugyan a kisebb dugulásokra házilagos módszerekkel fel lehet készülni, de ha éppen ekkor üt be a baj, akkor nem árt egy olyan profi elérhetősége, akinek a duguláselhárítás ünnepnapokon sem jelent problémát.

Fontos hangsúlyozni, hogy mint oly sok minden másban, így a dugulások kapcsán is a megelőzésen van a hangsúly. A lefolyók nem szemetesek, ahol megszabadulhatsz a kisebb-nagyobb darabos szennyeződésektől. A lefolyószűrő egyszerű, de annál nagyszerűbb találmány. Ne sajnáld használni! Az ételmaradékok így nem fognak akadályt képezni a rendszerben. A toalett esetében viszont nincs más módszer, mint a körültekintő használat. Női higiéniai termékek, használt alom, nedves törlőkendő, zsíros, olajos ételek ne kerüljenek bele. A prevenció olcsóbban kivitelezhető, mint az azonnal aktuálissá váló duguláselhárítás.