Duguláselhárítás ünnepnapokon? Előzd meg a kényelmetlenséget!

dugulás

Az ünnepek a legtöbbeknek a szeretteikkel töltött idő miatt lényegesek. Természetes, hogy ilyenkor nem szeretnénk semmi problémát. A dugulás azonban nem válogat, pláne akkor nem, ha nem fordítunk elegendő figyelmet a megfelelő szaniterhasználatra. A duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet, ám a kérdés az, hogy milyen módszer nyújthat ilyenkor biztos és gyors megoldást. Tarts velünk, és vegyük sorra, hogyan lehetséges a dugulás megszüntetése bosszankodás és elhúzódó munkálatok nélkül!

Miért ne előznéd meg?

A kérdés jogos. A dugulások megszüntethetők, ám ehhez arra is szükség van, hogy a prevencióra áldozz. Hallottál már a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségekről? A száloptikás eszközzel felismerhetők mindazok a gondok, amelyek a későbbiekben csőtörést, gyökér-benövést, vagy egy egyszerű, ám házi módszerekkel nem megszüntethető dugulást okozhatnak.

Hogy keress szakembert?

A duguláselhárítás ünnepnapokon is megoldható szakember segítségével. Ha tehát nem vált be a lefolyótisztító, és úgy érzed, egy örökkévalóság óta pumpálod a bűzös WC-t, akkor itt az ideje, hogy szakemberhez fordulj. A legjobb, ha a lakóhelyeden tevékenykedő profit keresed, de az sem árt, ha a várható költségekkel tisztában vagy. A megbízható szakemberek saját weboldalukon erről is feltüntetnek információt, vagy legkésőbb a telefonos egyeztetés alkalmával tudnak valamit mondani az árszínvonallal kapcsolatban.

Mennyibe fog kerülni?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a duguláselhárítás ünnepnapokon némileg többe kerül, mint egy átlagos hétköznap. A profiknak azonban nem céljuk, hogy kihasználják az ingatlantulajdonsok kiszolgáltatott helyzetét. Azt is célszerű viszont figyelembe venni, hogy az ünnep mindenkinek ünnep, így ha készenlétben áll a szakember és meg kell szakítania azt, annak bizony megvan a költsége. A jó hír az, hogy még a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatsz viszonylag elérhető áron, megelőzve, hogy további ezreket fizess ki duguláselhárító vegyi anyagokra.

Mit tehetsz a váratlan dugulásoknál?

Nagy vákuumot képező WC pumpa, majd lefolyótisztító, vagy a kettő együtt. Ezzel biztosan nem lőhetsz mellé, ám fontos észrevenni, hogy mikor nem működik a módszer. Ha az időd drágább annál, hogy magad bajlódj az eldugult rendszerrel, akkor a profi duguláselhárítás ünnepnapokon is neked lett kitalálva.