Duguláselhárítás ünnepnapokon? 3 jel, hogy nagy a baj!

duguláselhárítás

Az ünnepnapok és hosszú hétvégék általában arról szólnak, hogy szeretnénk magunk mögött hagyni a problémákat, és kicsit kiszakadni a hétköznapok taposómalmából. Ha otthon töltjük ezeket a napokat, akkor a kényelem elsődleges. Ekkor jöhet a legrosszabbkor a dugulás, ami az egész otthon kényelmét negatív irányba befolyásolja.

A dugulás soha nem jön jókor, de ünnepnapokon különösen így van ez. Rosszabb esetben még lefolyótisztító sincs otthon, így marad a jó öreg WC pumpa. Érdemes már előre gondolkodni, és a hagyományos, olcsó típust egy drágább, de hatékonyabb fajtára cserélni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár 10 ezer forint alatt elérhető a nagy vákuumot képező fajta, amit a szakemberek is javasolnak a háztartásoknak az otthoni használatra. Akár a makacs dugulások is megszüntethetők segítségével, ez pedig nem elhanyagolható szempont a szaniterek használhatóságának érdekében.

1. Visszafolyó szennyvíz? Nem érdemes várni a csodára!

Érdemes tudni, hogy bizonyos helyzetekben a duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet. Fontos észrevenni, ha nagyobb a baj annál, mint amivel házilagos körülmények között sikerülhet elbánni. A toalettből visszafolyó szennyvíz higiéniai gondokat okozhat, ez pedig azonnali beavatkozást igényel. Akár kerti gyökér-benövés is állhat a háttérben, ezért érdemes átgondolni, hogy milyen növényeket telepítünk a földben levő csatornák közelébe. A duguláselhárítás ünnepnapokon sem lehetetlen, mindössze a lakóhelyeden tevékenykedő csapat mellett érdemes letenni a voksot, akik munkaidőn túl is kifogástalan munkát végeznek.

2. Nedves falak, használhatatlan szaniterek

A csőtörés biztos jele, ha az érintett falrészek átnedvesednek. Lehet, hogy mindössze egy repedésről van szó, de ahhoz éppen elég, hogy a víz károsítsa a falakat, a burkolatokat, sőt, akár az alsó szintet vagy a lenti lakó otthonát. Ilyenkor nagyon fontos, hogy azonnal zárd el a vizet, és hívj szakembert! A duguláselhárítás ünnepnapokon éppen úgy lehetséges, mint a hirtelen jött, komoly baj orvoslása. Ilyenkor rendszerint bontásra van szükség, ám mihamarabb megtörténik ez, és a megfelelő csőre cserélik a szakemberek a korábbit, annál gyorsabban áll majd helyre a rend.

3. Se fel, se le? Ez a leggyakoribb!

Mielőtt attól tartanál, hogy a szennyvíz elönti majd otthonod, érdemes tudnod, hogy a legtöbb dugulásnál az van, hogy se le, se fel nem jön a víz. Ilyenkor van az, hogy áll a víz a toalettben, a csapban, vagy a kádban. A lefolyótisztító és a pumpa ugyan jól jöhet, de ha nem sikerül megszüntetni a bajt, akkor a rendszer átjárhatóságának érdekében a duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet. Fordulj hozzánk bizalommal!