Duguláselhárítás Tárnok: Csőtörés a kertben? Ezek a legfontosabb jelei!

Duguláselhárítás Tárnok: Csőtörés a kertben? Ezek a legfontosabb jelei!

Gondoltál már arra, hogy a csőtörés akár a kertben is előfordulhat? Pedig így van! Az ingatlanhoz tartozó rendszer a kertben is végighúzódik, ráadásul sokszor éppen a nagy gyökérzettel rendelkező növények környékén. Hogyan alakul ki mindebből a csőtörés? Milyen jelei vannak a problémának? Mennyire fontos ilyen helyzetben a szakember közreműködése? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek járunk utána.

Csövek és gyökerek

Ennyi elég is ahhoz, hogy a csőtörés egy idő után megjelenjen. A csövek apró repedésein keresztül ugyanis utat törnek maguknak a hajszálgyökerek. Idővel táptalajra lelve megerősödnek, és akár szét is feszíthetik a csöveket. Innentől pedig már csőtörésről beszélhetünk. Ugyan a falak nem nedvesednek át, de elsősorban a toalett esetében szembesülhetünk a csőtörés jeleivel. Tipikusan ilyen az, amikor esőzések alkalmával a toalettből visszafelé folyik annak tartalma. A látvány horror, és egy nagyobb csőtörésnél akár az ingatlant is eláraszthatja a szennyvíz. Ez sem higiéniai, sem anyagi szempontból nem kifizetődő, ezért nagyon fontos az azonnali szakmai segítség.

Duguláselhárítás Tárnok: a kerti rendszer is csereigényes lehet!

Amiikor a kertben alakul ki csőtörés, akkor az azonnali csere elmaradhatatlan. Ami viszont jó hír, hogy általában nincs szükség olyan bontási munkálatokra, mint akkor, ha az ingatlanon belül szembesülnénk csőtöréssel. Persze így is meg kell bolygatni a már kialakított kertet, de így talán olcsóbban ki lehet jönni, mintha a burkolatokat bontanánk meg.

A probléma akkor igazán nagy, ha panelek földszintjén jelentkezik ez a típusú csőtörés. Ilyenkor az érintett ingatlan jelentős részének felbontása, és hosszú hetes munkálatok válhatnak szükségessé. A helyzeten nincs mit szépíteni, ekkor meg kell tenni azokat a lépéseket, melyek nélkülözhetetlenek az ingatlan zökkenőmentes használatához.

Fontos a megelőzés!

A duguláselhárítás Tárnok térségében rendszerint bontás nélkül megoldható, ha pedig régi építésű ingatlant vásárolsz, amelynek nem vagy tisztában rendszereivel, akkor hasznos lehet a kamerás cső-és csatornavizsgálat igénylése profi csapattól. Ennek köszönhetően időben fény derülhet az esetleges repedésekre, gyökérbenövésekre, kezdődő dugulásokra.