Duguláselhárítás Székesfehérvár: 3+1 tévhit a dugulásokról

A dugulások ingatlantól függetlenül előfordulhatnak, sőt, gyakran még a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár általában emberi tényező áll a háttérben, de nem kizárható, hogy használt lakás vásárlásakor a rendszer korában, vagy az előző lakók tevékenységében áll a probléma. Ha már felütötte a fejét a baj, akkor a duguláselhárítás Székesfehérvár területén is a legfontosabb feladat. Van azonban néhány dolog, amellyel érdemes tisztában lenni a dugulásokkal összefüggésben. Cikkünkben most néhány alapvető tévedést igyekszünk tisztázni a témával kapcsolatban.

1. Csak a régi ingatlanok érintettek

A leggyakoribb tévhit az, hogy kizárólag a régi építésű házakban fordulhat elő dugulás. Bár tény, hogy a régi rendszerek hajlamosabbak az elzsírosodásra, de ez korántsem jelent egyet azzal, hogy az újonnan épült házakban ne kellene tartani a problémától. A szakemberek is azt javasolják, hogy a mindennapi odafigyelés és a szokássá váló rutinok mellett érdemes letenni a voksot. A szifonok rendszeres tisztításával, és a lefolyóba kerülő szennyeződések elkerülésével már jó eséllyel elkerülhetőek a makacs dugulások. A kisebb elakadások ellen pedig akár a házilagos pumpálás, az ecet és a szódabikarbóna kettőse is jó választás lehet. Ugyanakkor azt is fontos tisztázni, hogy ez utóbbiak csak a valóban kis dugulásoknál hozhatják meg a kívánt eredményt.

2. Csak a házon belüli okok indokolhatják

Darabos szennyeződések, lehúzott intim termékek, étel és zsiradék- ezek igazi vészhelyzetet okozhatnak az otthonokban, és akár visszafelé is folyhat hatásukra a szennyvíz. Ezzel nem csak az a baj, hogy használhatatlanná teszik az érintett szanitert, hanem vele együtt az egész ingatlan kényelmére rányomják a bélyegüket. Azzal viszont kevesen vannak tisztában, hogy akár a kertben is lehet a dugulás oka. Ha az ott fekvő csövekben gyökérbenövés tapasztalható, akkor rendszerint a toalettből folyik vissza a szennyvíz- akár megállíthatatlanul. A helyzet igen komoly és azonnali beavatkozást igényel. Ilyenkor a duguláselhárítás Székesfehérvár területén sem elegendő, legtöbbször a cső cseréje szükséges.

3. Házilag is megoldható

Mint korábban már említettük, a kisebb dugulásokkal akár házilag is elbánhatunk. Az viszont gyorsan kiderül, ha ez a módszer nem működik. A vegyi anyagok szintén megoldást kínálnak, de ha egy-két nap után újra felüti a fejét a dugulás, akkor megéri inkább szakember segítségét kérni.

+1. Duguláselhárítás Székesfehérvár: csak bontással orvosolható

Sokan kifejezetten azért kerülik a profi közreműködést, mert a magas költségektől és a burkolatok bontásától tartanak. Számukra jó hír, hogy a dugulások jelentős része akár harminc perc alatt megoldható, és nincs szükség a bontásra. A csőtörés természetesen kivételt képez, de ez általában is más jelekkel mutatja meg magát, mint a dugulás. Az indokolatlanul pörgő vízóra, az átnedvesedett fal vagy burkolat hívja fel a figyelmet arra, hogy valahol elfolyik a víz.