Duguláselhárítás Százhalombatta: mi a helyzet a társasházakkal?

Vannak, akik rajonganak a társasházakért, hiszen soha nem érzik egyedül magukat. Mások kifejezetten kerülik az ilyen lehetőséget, ugyanis jobban szeretik a privát szféra és a kert kínálta lehetőségeket. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az optimálisan funkcionáló rendszerek nélkülözhetetlenek az otthon komfortos használhatóságához. S hogy mi a leggyakrabban előforduló probléma? Mi az, ami azonnal felbosszantja az ingatlan használóját? Hát persze, hogy a dugulás! A társasházak esetében pedig különösen problémás a dolog. Cikkünkben ezt a témakört járjuk most körbe.

Egymásra épülő rendszerek

A társasházak esetében gyakran érdemes közös rendszerekben gondolkodni. Ennek ellenére tény, hogy az egyes ingatlanokban a dugulást elsősorban az adott szaniternél célszerű megoldani. Ha már a lenti szomszéd is érez valamit ebből a problémából, akkor nagy eséllyel repedésről vagy csőtörésről van szó. A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig a leginkább a nem megfelelő szaniterhasználat okozza a dugulásokat, melyeket egyébként sokszor gyorsabban meg lehet szüntetni, mint azt elsőre hinnénk.

A helytelen használat bármely szinten gondot okozhat

Női higiéniai termékek és ételmaradékok a WC-ben? Lefolyószűrő nélküli mosogató? Túlzásba vitt mosóporhasználat? Sorolhatnánk azokat a tényezőket, melyek befolyásolják a rendszer állapotát, vagy éppen a dugulás kialakulásának kockázatát. Elsősorban azonban azt érdemes tisztázni, hogy milyen módon használtuk az eldugult szanitert. Ha magunk is tisztában vagyunk azzal, hogy nem éppen rendeltetésének megfelelően, akkor bizony nincs más hátra, mint a mihamarabbi helyrehozás és a szokások megváltoztatása. Néha elég lehet a szifon kitisztítása, máskor pedig akár a bontás is szükségessé válhat.  A szerencse ez, hogy ez utóbbi a ritka.

Duguláselhárítás Százhalombatta: megéri szakemberre bízni?

A társasházakban előforduló dugulások mindenképpen megoldásért kiáltanak. Ha ennek jeleit tapasztalod, ideje elővenni a WC pumpás és duguláselhárító vegyi anyagra is szükséged lehet. De milyen minőségben? A kérdés joggal merül fel, főként napjaink árait látva. Tudta, hogy létezik nagy nyomással dolgozó WC pumpa? A megfizethető, néhány ezer forintos áron beszerezhető eszköz akár a makacs dugulásokkal is elbánik. Ha mégsem így történne, akkor ott a vegyi anyagok sokasága, melyek közül azonban csak egy típust érdemes kiválasztani. Hiába öntözöl ugyanis több flakonnal a lefolyóba, ha egy nem használ, akkor valószínűleg a hatodik flakon felesleges pénzkidobás. Ilyenkor a duguláselhárítás Százhalombatta térségében már szakember közreműködését teszi szükségessé.

Gyökérbenövés, csőtörés

A társasházak alsó szintjeinek esetében érdemes akár gyökérbenövésre gyanakodni. Ennek persze megvannak a maga jelei. Elsősorban esőzések alkalmával folyik visszafelé a szennyvíz a WC-ből, ami elég ijesztő látvány tud lenni. A régi építésű társasházak környékén gyakran hatalmas gyökérzettel rendelkező fák találhatóak, melyeknek gyökerei idővel bekúszhatnak a csövekbe, ott törést kialakítva. Ez utóbbi egyébként a falakban húzódó csövek kapcsán is szóba kerülhet, ám ennek szintén egyértelmű jelei vannak, főként átnedvesedett falak formájában. Jó hír viszont, hogy a duguláselhárítás Százhalombatta ingatlanjaiban, társasházaiban is elérhető, a megfelelő szakembert választva, korrekt áron.