Duguláselhárítás Százhalombatta: 6 módszer a megelőzésre

Duguláselhárítás Százhalombatta: 6 módszer a megelőzésre

Folyamatosan visszatérő dugulásokkal szembesülsz? Fontosnak tartod, hogy a problémát a gyökerénél szüntesd meg? Meguntad a pumpálással és a vegyi anyagokkal való bajlódást? Van az a helyzet, amikor mindenképpen profikat érdemes hívni a feladatra. A duguláselhárítás Százhalombatta térségében is gyorsan megoldható, ehhez mindössze a megfelelő szakemberek mellett érdemes letenni a voksot. Ugyanakkor figyelmet érdemel a megelőzés is, mellyel elejét veheted annak, hogy a dugulások egyáltalán felüssék fejüket. Lássuk, mit tehetsz ennek érdekében!

1. Figyelj fokozottan a toalettre!

A toalett esetében viszonylag ritkán fordul elő dugulás, ha viszont igen, akkor komoly a helyzet, és pumpálással biztosan nem megoldható az. A probléma ott kezdődik, hogy sokan egyfajta szemetesként tekintenek a szaniterre, és az ételmaradékoktól kezdve a darabos szennyezőanyagokig mindent ott kívánnak eltüntetni. A használt női termékeknek éppen úgy nem ott van a helyük, mint a macskaalomnak vagy a zsíros ételeknek.

2. Félre az ételmaradékokkal!

Apropó, ételmaradékok! Mindegy, hogy mosogatógépet használsz, vagy a kézi mosogatás képezi napjaid részét, nagyon fontos, hogy az ételmaradékok ne a lefolyóban végezzék. Jobb esetben a szifon tisztításával megszüntetheted a problémát, de sajnos tény, hogy a makacs dugulásokhoz ez nem elég. A tányéron maradt szennyeződéseket és maradékokat inkább a kukába öntsd, ezzel sok problémától megkímélheted magad.

3. Tegyél az elzsírosodás ellen!

Tudtad, hogy a rendszer elzsírosodása természetes folyamat? Sajnos ez így van, s idővel meg is történik, ami duguláshoz vezethet. Tény azonban, hogy ha időnként forró vizet öntesz a lefolyóba, azzal a zsíros, a csövek falára tapadt szennyeződéseket eltávolíthatod, és a rendszert átjárhatóvá teheted még hosszú ideig.

4. Ismerd meg a szódabikarbóna erejét!

A duguláselhárítás Százhalombatta ingatlanjaiban is bármikor szükségessé válhat. Ha azonban nem hívnál azonnal szakembert, akkor jó ötlet lehet az ecet és a szódabikarbóna kettősét bevetni. Először önts szódabikarbónát a lefolyóba, majd arra jöhet az ecet. A mennyiséget a dugulás súlyossága határozza meg. Kisebb problémák esetén akár ez a természetes módszer is megoldást kínálhat.

5. Távolítsd el a hajszálakat!

A fürdőszobában a lefolyókba kerülő hajszálak bizony megágyazhatnak a makacs dugulásoknak. Hajmosást követően a hajszálakat érdemes eltávolítani a lefolyóból. Figyelj a borotválkozásra is, ugyanis a kis szőrszálak szintén dugulást okozhatnak.

6. Spórolj kicsit a habzó alapanyagokkal!

A legtöbben túl sok mosogatószert, mosóport vagy tusfürdőt használunk. Ha kicsit visszaveszel a mennyiségből, azzal nem csak pénztárcádnak, de lefolyóidnak is jót tehetsz. A hab ugyanis egy idő után felgyülemlik és abban a darabos szennyeződések megakadhatnak. Tegyél a mindennapi szokásaid megváltoztatásával annak érdekében, hogy a lefolyók kifogástalanul szolgálják otthonod kényelmét.