Duguláselhárítás Pázmánd: mi okozza leggyakrabban a dugulásokat?

Kevesen tudják, de az ingatlanokban előforduló dugulások hátterében leggyakrabban az emberi tényező áll. Mi vagyunk ugyanis azok, akik használják a szanitereket, és sokszor nem megfelelően tesszük ezt. Melyek a legtöbbször előforduló hibák, melyeket elkövetnek az ingatlantulajdonosok? Hogyan lehetne megelőzni a makacs dugulásokat egyszerű módszerekkel? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána. A duguláselhárítás Pázmánd ingatlanjaiban is szükségessé válhat, s ilyenkor nem mindegy, milyen gyorsan sikerül a dolog végére járni.

Ételmaradékok és zsiradék

Talán elsőre nem is gondolnád, hogy ezek a leginkább problémás anyagok, melyek a lefolyóba kerülve akár azonnal dugulást okoznak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kézi mosogatás előtt mindig takarítsuk ki a maradékokat a tányérokból, edényekből, és persze a lefolyó szűrő sem maradhat el. Erre egyébként akkor is figyelmet kell fordítani, ha mosogatógép segíti a mindennapi házimunkát. A berendezésbe ugyanis szintén nem célszerű maradékokkal teli edényeket helyezni.

Érdekesség, hogy a zsiradékkal folytatott küzdelemben a megelőzés nem mindig segít. Itt tipikusan a rendszer természetes úton zajló elzsírosodására gondolunk. A tapasztalatok szerint ugyanis ez ellen aligha lehet védekezni, és főként a régi ingatlanoknál fordul elő. Ha ilyet vásárolsz, akkor megéri szakemberrel átnézetni a rendszert, így azonnal fény derülhet az esetlegesen problémás szakaszra.

Hajszálak, hab és dugulás

Ez a hármas valószínűleg a legtöbbek számára nem ismeretlen. A szakemberek gyakran találkoznak azzal a helyzettel, hogy a csövekben a túl sok mosópor és a hab egyfajta akadályt képeznek, ez pedig előbb vagy utóbb biztosan dugulásként mutatja meg magát. Érdemes tehát csak annyi habzó anyagot felhasználni a fürdőszobában, amennyire valóban szükség is van. A habban megakadó hajszálak, szőrszálak szinte biztos, hogy dugluáshoz vezetnek. Jó hír azonban, hogy a duguláselhárítás Pázmánd területén is elérhető szakemberek közreműködésével. Néha jobban megéri az ilyen megoldás, mint hetekig bajlódni a duguláselhárító vegyi anyagokkal és a pumpálással.

A megelőzés szintén kiemelten fontos. Ha a toalettet nem szemetesként használod, és az ételmaradékok a kukában landolnak, akkor kisebb a kockázata a makacs dugulásoknak. A használt macskaalommal és a női higiéniai termékekkel is ajánlott hasonlóan bánni.