Duguláselhárítás Martonvásár – 5 ok, ami tuti duguláshoz vezet!

Amikor a cél a duguláselhárítás Martonvásár ingatlanjaiban, akkor a szakemberek rendszerint ugyanazokat a hibákat tapasztalják. Ez visszavezethető arra, hogy az ingatlanhasználat során milyen hibákat követnek el annak használói, tipikusan milyen szokások vezetnek duguláshoz. Cikkünkben sorra vesszük az 5 leggyakoribb hibát, elsősorban annak érdekébenen, hogy Te ne kövesd el ezeket a mindennapokban.

1. Ételmaradék

Mindig akad belőle. Vagy a gyerekek nem esznek meg mindent, vagy a lábas alján marad, amit már nem szívesen melegítenél újra. Mi a legegyszerűbb ilyenkor? Hát persze, hogy a toalettbe kerül a maradék. Rosszabb esetben úgy gondolod, hogy nem lesz abból semmi baj, ha most a lefolyóba kerülnek az ételdarabkák a mosogatás során. Könnyen lehet, hogy egyszerű-kétszer tényleg nem dugul el a lefolyó. De amit szokássá válik az efféle könnyelműség, hamarosan jelentkezni fog a dugulás is.

2. Mindent a WC-be

Nagy csövekkel rendelkezik, minden lemegy rajta, egy pillanat alatt eltüntetheted a nedves törlőkendőt, a használt macskaalmot és a megromlott ételt. A toalettre sokan egyfajta szemetesként is gondolnak, és előszeretettel öntöznek bele mindenfélét. Fontos tudni, hogy nem véletlen árulnak nedves WC-papírt, hiszen ez lebomlok. A nagymennyiségű nedvességet megkötni  képes macskaalom a dugulás melegágya, csakúgy, mint a női higiéniai termékek, melyek hipp-hopp, belekerülnek a WC-be, s a legkönnyebb lehúzással megszabadulni azoktól.

3. Szappan, sampon, mosószer: itt már szükséges lehet a duguláselhárítás Martonvásár ingatlanjaiban

Tipikusan ezek azok a készítményekből, melyekből a mai kor embere sokszorosát használja a szükséges mennyiségnek. Az erősen habzó termékek sokáig a rendszerben maradnak, és a zsíros szennyeződésekkel, valamint a lefolyó hajszálakkal együtt már alapot képeznek a dugulásnak. Ahogyan múlik az idő, úgy alakulhat ki ebből egy makacs dugulás.

4. Koszos szifonok: házilagos duguláselhárítás Martonvásár

A csapok esetében elsőként a szifon elkoszolódása, az abba kerülő, és ott ragadó zsiradék, szőrszálak és ételmaradékok jelentenek problémát. A jó viszont az a dologban, hogy itt még házilagos módszerekkel is megállíthatod a dolgot. A szifon kitisztításához nem kell agysebésznek lenni, mindössze szétszerelni, egy vödröt alátenni, kitakarítani a bűzös szennyeződést, és visszaszerelni.

5. Duguláselhárítás végkimerülésig

Baj akkor is van, ha nem veszed észre, mikor célszerű leállni a házilagos duguláselhárító módszerekkel. Lefolyótisztítók ezrekért, csőgörény tízezerért, majd újabb rááldozott órák és napok… fontos, hogy ha nem tudod néhány nap alatt átjárhatóvá tenni a rendszert, akkor fordulj szakemberhez. A duguláselhárítás Martonvásár területén tevékenykedő profikkal talán csak félórát vesz igénybe.